Einstiegsmoeglichkeiten

Kaufland Hrvatska k.d. ove je godine zauzeo 16. mjesto na ljestvici poželjnosti kod posloprimaca. U istočnom dijelu Hrvatske ispitanici su Kaufland svrstali među prvih 10 poslodavaca prvog izbora te se tako Kaufland u ovom dijelu zemlje nalazi na 8. mjestu prema poželjnosti među ispitanicima.

Ugodna radna atmosfera i sigurnost radnog mjesta presudni su faktori atraktivnosti poslodavaca u očima ispitanika.  

73 % ispitanika je na prvo mjesto stavilo radnu atmosferu, 68% ispitanika je sigurnost radnog mjesta ocijenilo izrazito važnim u prosudbi poželjnosti nekog poslodavca, a na trećem mjestu se s  59 % našla socijalna odgovornost poslodavca. Iz perspektive posloprimaca, posebno su poželjne privatne tvrtke u stranom vlasništvu te 33 % ispitanika navodi da bi voljelo raditi upravo u takvoj tvrtki.

„Kao poslodavcu vrlo nam je važno da potencijalni zaposlenici i kandidati dijele naše vrijednosti i načela poslovanja te prepoznaju naše napore da svoju tvrtku učinimo što boljim mjestom za rad i profesionalni razvoj.“ izjavila je Dunja Firšt, rukovoditeljica sektora Ljudski resursi u Kauflandu.

Razlozi zbog kojih su ispitanici u istraživanju Kaufland naveli kao poželjnog poslodavca podudaraju se s organizacijskim vrijednostima i načelima poslovanja naše tvrtke. Naime, u Kauflandu u prvi plan stavljamo timski učinak za čije ostvarenje se oslanjamo na međusobnu suradnju i kolegijalnost. Socijalna odgovornost jedna je od važnih stavki našeg poslovanja zbog čega razvijamo i podržavamo brojne socijalno odgovorne projekte.

Iznimno nam je drago nam je da smo se opet našli u društvu odabranih top 20 poslodavaca te zahvaljujemo svima koji su prepoznali naše kontinuirano ulaganje u unapređenje uvjeta rada u tvrtki i brigu za zaposlenike.