Einstiegsmoeglichkeiten

Kaufland Hrvatska k.d. ove je godine zauzeo 16. mjesto na ljestvici poželjnosti kod posloprimaca. Stanovnici Istočne Hrvatske su međutim Kaufland svrstali među prvih 10 poslodavaca izbora te se tako Kaufland na istoku zemlje nalazi na 7. mjestu prema poželjnosti među ispitanicima. 

Sigurnost radnog mjesta i ugodna radna atmosfera presudni su faktori atraktivnosti poslodavaca u očima ispitanika.  

20 % ispitanika je sigurnost radnog mjesta ocijenilo izrazito važnim u prosudbi poželjnosti nekog poslodavca, 18 % je  na prvo mjesto stavilo radnu atmosferu, a na trećem mjestu se sa 17 % našla mogućnost za napredak unutar struke.  Najmanje ispitanika, njih tek 8% kao presudan faktor atraktivnosti poslodavca navodi priliku za hijerarhijsko napredovanje, a imidž tvrtke (9%) i vodstvo u sektoru (9%) nisu se pokazali naročito bitnim faktorima. 

Zanimljivo je još reći da među ispitanicima koji su sudjelovali u istraživanju portala MojPosao te odabrali Kaufland kao poslodavca prvog izbora ima više žena nego muškaraca (65% naprema 35%). Kaufland je kao svoj prvi izbor odabrao veći broj nezaposlenih nego zaposlenih ispitanika ( 43% nezaposlenih i 41 % zaposlenih), a  6% ispitanika koji žele raditi u Kauflandu još se školuju. 

Ispitivanje koje je 2013. godine provedeno među zaposlenicima Kauflanda u svim zemljama u kojima Kaufland posluje potvrđuju da naši zaposlenici nisu iznimka koja bi odudarala od rezultata odabira Poslodavca prvog izbora na razini cijele Hrvatske. 

Interno je istraživanje naime pokazalo da su  zaposlenici  Kauflanda aspekt „Sigurnost radnog mjesta“ ocijenili  kao vrlo važan, a njime su zaposlenici  ujedno i vrlo zadovoljni.  Jednako su ocijenjene i faktori poput: zajedništva, ugodne radne atmosfere, susretljivosti kolega ili rukovodećih vještina nadređenih.

Sigurnost i zajedništvo su temelji na kojima Kaufland kao poslodavac gradi budućnost. Stoga sa zadovoljstvom možemo konstatirati da je ovo neovisno istraživanje portala MojPosao potvrdilo našu krilaticu : „Kaufland je uspješno međunarodno trgovačko društvo, ali i puno više od toga: poslodavac smo koji od svojih zaposlenika stvara uspješne timove. Poslove pretvaramo u sigurna radna mjesta, a radna mjesta u izvor zadovoljstva.“

Drago nam je da smo se opet našli u društvu odabranih top 20 poslodavaca te zahvaljujemo svima koji su prepoznali naše kontinuirano ulaganje u unapređenje uvjeta rada u tvrtki i brigu za zaposlenike.