Bewerbungstipps

Kako se mogu prijaviti za otvorena radna mjesta?

Na internetskim stranicama.
Na našim internetskim stranicama www.kaufland.hr/karijera možeš pronaći aktualne natječaje za otvorena radna mjesta.

Ponude možeš filtrirati prema području rada, lokaciji i vrsti zaposlenja te se odmah prijaviti za odgovarajuće radno mjesto.

Klikni na otvoreno radno mjesto za koje se želiš prijaviti i pošalji nam svoju prijavu putem našeg sustava za zaprimanje prijava.
Nakon online prijave, sustav će ti automatski proslijediti odgovor o zaprimanju tvoje prijave.

Ukoliko nisi u mogućnosti prijaviti se elektroničkim putem, svoju prijavu nam možeš poslati i poštom na adresu:

Kaufland Hrvatska k.d.
Ljudski resursi
Odjel Selekcije
Donje Svetice 14
10000 Zagreb

U poslovnicama.
Alternativni način prijave je direktna prijava u poslovnicama. Tamo se možeš raspitati o otvorenim natječajima za radna mjesta u dotičnoj poslovnici i na licu mjesta predati svoju prijavu za posao i životopis. Adrese i brojeve telefona naših poslovnica možeš pronaći ovdje: 
Link na tražilicu filijala

Kada se mogu prijaviti?
Prijave na natječaje primamo dokle god na našim internetskim stranicama stoji oglas za određeno radno mjesto. Prijave u poslovnicama primamo tijekom cijele godine.

Što treba sadržavati prijava za posao? 

Molbi za posao priloži sve dokumente koji su relevantni za radno mjesto za koje se prijavljuješ. Osim tvoje završne svjedodžbe zanimat će nas prije svega tvoje motivacijsko pismo i životopis. Radi preglednosti i lakšeg obuhvata informacija preferiramo tabelarne životopise. U njemu ukratko navedi najvažnije informacije o obrazovanju, dosadašnjem radnom iskustvu uključujući praksu, članstvo u studentskim udrugama, volonterski angažman i slično, informacije o stranim jezicima i računalnim programima kojima vladaš te informacije o vještinama i drugim relevantnim znanjima. Tvoje poslovne uspjehe lakše ćemo si predočiti ukoliko ih potkrijepiš konkretnim brojkama i iskustvima. Budi iskren/a ukoliko postoje nedostaci u tvojem životopisu jer ćeš na taj način stvoriti dobru podlogu za vođenje uspješnog razgovora za posao.

U motivacijskom pismu nemoj ponavljati informacije iz životopisa. Motivacijsko pismo služi da nas uvjeriš da si upravo ti idealan kandidat za radno mjesto za koje se prijavljuješ, stoga nam predoči razloge zbog čega se javljaš na oglas. 

Savjeti za online prijavu

  • Odaberi visokokvalitetne, tj. pregledne i čitljive skenove ili kopije originala
  • Dozvoljeni formati za dokumente su: JPG, PDF, DOC, DOCX, XLS, XLSX, dok veličina dokumenta ne smije prelaziti 5 MB po datoteci
  • Nakon što ste poslali svoju online prijavu, na Vaš mail ćemo poslati potvrdu o primitku prijave. U slučaju da je ne primite, molimo Vas da nas kontaktirate na mail: karijera@kaufland.hr

Što možete očekivati nakon prijave za posao? 

Sve prijave na otvorena radna mjesta bit će pohranjene u našem sustavu. Odmah nakon slanja prijave dobit ćeš potvrdu o zaprimanju iste. Prvi korak u selekcijskom postupku je provjeriti potpunost dostavljene dokumentacije te provjeriti odgovara li tvoj profil raspisanom radnom mjestu. Poseban naglasak tijekom selekcije stavljamo na obavještavanje kandidata o rezultatima njihove prijave te se držimo obećanih rokova za davanje povratnih informacija kandidatima.

Testiranje

Prijaviš li se za jedno od otvorenih radnih mjesta u Kauflandovoj Centrali, velika je vjerojatnost da ćemo u prvom krugu selekcijskog postupka provoditi testiranje. Testiranje može biti stručno ili psihometrijsko. Stručnim testovima provjeravamo poznavanje stranog jezika i poznavanje rada na računalu te stručna znanja neophodna za područje rada za koje se natječete. Psihometrijski testovi obuhvaćaju testove inteligencije te razne testove osobnosti. Za koju vrstu testiranja ćemo se odlučiti ovisi o radnom mjestu za koje ste se prijavili.

Na što treba obratiti pozornost prilikom razgovora za posao

Ako smo te pozvali na osobno predstavljanje, odnosno razgovor za posao, znači da nas je tvoja prijava zainteresirala i uvjerila da si potencijalno dobar kandidat za rad u našem poduzeću. Ukoliko smo u selekcijskom postupku organizirali testiranje, poziv na razgovor za posao također znači da si zadovoljio/la kriterije testiranja. Veselimo se što ćemo te osobno upoznati i doznati više o tebi!

Razgovoru za posao obično prisustvuju dvije osobe iz našeg poduzeća: predstavnik odjela Selekcije te nadležna osoba iz poslovnog sektora koji je raspisao natječaj. Na selekcijskom razgovoru ne želimo nužno ispitivati tvoja stručna znanja, nego te pobliže upoznati i doznati više o tvom obrazovanju, radnom iskustvu, vještinama, radnim  dostignućima te tvojim profesionalnim motivima i afinitetima.

Ubrzo nakon prvog razgovora za posao dobit ćeš naš odgovor.  Ovisno o poslovnom području unutar kojeg je raspisan natječaj za posao, eventualno ćemo te pozvati na drugi krug razgovora. Ukoliko i drugi krug razgovora bude uspješan, dobre vijesti ćemo ti priopćiti telefonom.

Veselilo bi nas da uskoro i tebi možemo uputiti poziv za jedan od naših selekcijskih postupaka!