Bewerbungstipps

Kako se mogu prijaviti za otvorena radna mjesta?

Na internetskim stranicama.
Na našim internetskim stranicama www.kaufland.hr/karijera možete pronaći aktualne natječaje za otvorena radna mjesta.

Ponude možete filtrirati prema području rada, lokaciji i vrsti zaposlenja te se odmah prijaviti za odgovarajuće radno mjesto.

Kliknite na otvoreno radno mjesto za koje se želite prijaviti i pošaljite nam svoju prijavu putem kontakt formulara.
Nakon online prijave, sustav će Vam automatski proslijediti odgovor o zaprimanju Vaše prijave.

Ukoliko niste u mogućnosti prijaviti se elektroničkim putem, svoju prijavu nam možete poslati i poštom na adresu:

Kaufland Hrvatska k.d.
Ljudski resursi
Odjel Selekcije i zapošljavanja
Donje Svetice 14
10000 Zagreb

U poslovnicama.
Alternativni način prijave je direktna prijava u poslovnicama. Tamo se možete raspitati o otvorenim natječajima za radna mjesta u dotičnoj poslovnici i na licu mjesta predati svoju prijavu za posao i životopis. Adrese i brojeve telefona naših poslovnica možete pronaći ovdje: 
Link na tražilicu filijala

Kada se mogu prijaviti?
Prijave na natječaje primamo dokle god na našim internetskim stranicama stoji oglas za određeno radno mjesto. Prijave u poslovnicama primamo tijekom cijele godine.

Što treba sadržavati prijava za posao? 

Molbi za posao priložite sve dokumente koji su relevantni za radno mjesto za koje se prijavljujete. Osim Vaše završne svjedodžbe zanimat će nas prije svega Vaše motivacijsko pismo i životopis. Radi preglednosti i lakšeg obuhvata informacija preferiramo tabelarne životopise. U njemu ukratko navedite najvažnije informacije o Vašem obrazovanju, dosadašnjem radnom iskustvu uključujući praksu, članstvo u studentskim udrugama, volonterski angažman i slično, informacije o stranim jezicima i računalnim programima kojima vladate te informacije o Vašim vještinama i drugim relevantnim znanjima. Vaše poslovne uspjehe lakše ćemo si predočiti ukoliko ih potkrijepite konkretnim brojkama i iskustvima. Budite iskreni ukoliko postoje nedostaci u Vašem životopisu jer ćete na taj način stvoriti dobru podlogu za vođenje uspješnog razgovora za posao.

U motivacijskom pismu nemojte ponavljati informacije iz životopisa. Motivacijsko pismo služi da nas uvjerite da ste upravo Vi idealan kandidat za radno mjesto za koje se prijavljujete, stoga nam predočite razloge zbog čega se javljate na oglas. 

Savjeti za online prijavu

  • Odaberite visokokvalitetne, tj. pregledne i čitljive skenove ili kopije originala
  • Dozvoljeni formati za dokumente su: JPG, PDF, DOC, DOCX, XLS, XLSX, dok veličina dokumenta ne smije prelaziti 5 MB po datoteci
  • Nakon što ste poslali svoju online prijavu, na Vaš mail ćemo poslati potvrdu o primitku prijave. U slučaju da je ne primite, molimo Vas da nas kontaktirate na mail: karijera@kaufland.hr

Što možete očekivati nakon prijave za posao? 

Sve prijave na otvorena radna mjesta bit će pohranjene u našem sustavu. Odmah nakon slanja prijave dobit ćete potvrdu o zaprimanju iste. Prvi korak u selekcijskom postupku je provjeriti potpunost dostavljene dokumentacije te provjeriti odgovara li Vaš profil raspisanom radnom mjestu. Poseban naglasak tijekom selekcije stavljamo na obavještavanje kandidata o rezultatima njihove prijave te se držimo obećanih rokova za davanje povratnih informacija kandidatima.

Testiranje

Ukoliko ste se prijavili za jedno od otvorenih radnih mjesta u Kauflandovoj Centrali, velika je vjerojatnost da ćemo u prvom krugu selekcijskog postupka provoditi testiranje. Testiranje može biti stručno ili psihometrijsko. Stručnim testovima provjeravamo poznavanje stranog jezika i poznavanje rada na računalu te stručna znanja neophodna za područje rada za koje se natječete. Psihometrijski testovi obuhvaćaju testove inteligencije te razne testove osobnosti. Za koju vrstu testiranja ćemo se odlučiti ovisi o radnom mjestu za koje ste se prijavili.

Na što treba obratiti pozornost prilikom razgovora za posao

Ako smo Vas pozvali na osobno predstavljanje, odnosno razgovor za posao, znači da nas je Vaša prijava zainteresirala i uvjerila da ste potencijalno dobar kandidat za rad u našem poduzeću. Ukoliko smo u selekcijskom postupku organizirali testiranje, poziv na razgovor za posao također znači da ste zadovoljili kriterije testiranja. Veselimo se što ćemo Vas osobno upoznati i doznati više o Vama!

Razgovoru na koji ste pozvani obično prisustvuju dvije osobe iz našeg poduzeća: predstavnik odjela Selekcije i zapošljavanja te nadležna osoba iz poslovnog sektora koji je raspisao natječaj. Na selekcijskom razgovoru ne želimo nužno ispitivati Vaša stručna znanja, nego Vas pobliže upoznati i doznati više o Vašem obrazovanju, radnom iskustvu, vještinama, radnim  dostignućima te  Vašim profesionalnim motivima i afinitetima.

Ubrzo nakon prvog razgovora za posao dobit ćete naš odgovor.  Ovisno o poslovnom području unutar kojeg je raspisan natječaj za posao, eventualno ćemo Vas pozvati na drugi krug razgovora. Ukoliko i drugi krug razgovora bude uspješan, dobre vijesti ćemo Vam priopćiti telefonom.

Veselilo bi nas da uskoro i Vama možemo uputiti poziv za jedan od naših selekcijskih postupaka!