file

Posjet učenika Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana iz Ogulina

U srijedu, 7. studenoga, u dvjema zagrebačkim poslovnicama ugostili smo učenike Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana iz Ogulina.

Posjet učenika organiziran je u sklopu 3. Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju koji je održan od 5. – 9. studenoga ove godine. Cilj ove manifestacije je pokazati da strukovno obrazovanje i osposobljavanje dovodi do izvrsnosti u obrazovanju, kvalitetnih radnih mjesta i veće zapošljivosti.

Kroz ovaj posjet učenicima smo nastojali približiti mogućnosti koje im se pružaju u našoj tvrtki upravo po završetku strukovnog obrazovanja. Naši voditelji učenike su proveli po svojim poslovnicama te im iz prve ruke objasnili kako izgleda prodajna svakodnevica u Kauflandu.

Drago nam je što smo, uz načela i procese poslovanja, učenicima imali priliku približiti i karijerne mogućnosti u našoj tvrtki. Uz predstavljanje tvrtke i načina na koji funkcioniraju poslovnice velikog trgovačkog lanca poput našeg, učenici su mogli čuti više i o tome što to znači raditi u Kauflandu. Upravo su iskustva kolega potaknula brojna pitanja učenika, a nadamo se da će se ovakav interes za područje trgovine zadržati i u nastavku njihova obrazovanja.

Veseli nas svaka prilika da obrazovni sektor povežemo s praksom te pridonesemo prepoznavanju strukovnog obrazovanja kao puta do uspješne karijere.