Pitate se: "Može li se uspjeti u tvrtki Kaufland Hrvatska?". Moj odgovor je: "Da".

Marika L.
Ukratko:
Marika L.
Voditeljica projekta
Prodaja
Rukovoditelj u poslovnom području Prodaja

Moje iskustvo rada u Kauflandu

Poštovane/i

Ako pročitate ovaj članak do kraja, vjerojatno već jeste ili ćete postati zaposlenik naše tvrtke. Pitate se: "Da li se u "Kaufland Hrvatska" može uspjeti ?". Moj odgovor je : " DA".

U "Kaufland Hrvatska", došla sam prije 14 godina, zaposlivši se na radno mjesto "Asistent za kadrovske poslove". Na to radno mjesto, došla sam iz jedne male prodavaonice tehničkim uređajima, gdje sam radila kao poslovođa trgovine.U ono vrijeme, tek je započela ekspanzija tvrtke "Kaufland " u Hrvatskoj. Naravno, da sam se prije samog zapošljavanja informirala o samoj tvrtci i njezinoj viziji, te sam uočila priliku i za svoj osobni razvoj, kao i priliku za razvoj svoje karijere.Trudom i zalaganjem na novom radnom mjestu, zadatke koji su mi povjereni na tom radnom mjestu, počela sam rješavati s lakoćom, te su mi s vremenom postali svakodnevna rutina. Dnevne zadatke obavljala sam već za nekoliko sati, što mi je oslobodilo dovoljno vremena i dalo interes da počnem upoznavati, kako funkcioniraju ostali odjeli u samoj trgovini. Počela sam obilaziti odjele i pomagati svojim kolegama u obavljanju i njihovih radnih zadataka, što je rezultiralo mojim poznavanjem funkcioniranja rada cijele poslovnice. Naravno, to su uočili i moji nadređeni.

Nakon 6 god. rada na radnom mjestu "Asistenta za kadrovske poslove", ponuđeno mi je radno mjesto "Voditelj poslovnice",  uz obavezno školovanje. Zahvaljujući sustavu koji provodi "Kaufland ", tj. mogućnosti neprekidne edukacije, preuzela sam poziciju HL-a, poslovnice Varaždin i na tom radnom mjestu provela 7 godina.

Iznimno sam ponosna i radosna, što sam tih 13 godina, provela s  divnim i radišnim ljudima. S njima sam rasla i ja. Uspjeli smo izgraditi sami sebe u grupu velikih i predivnih ljudi, a svi znamo da veliki ljudi čine velike tvrtke. Iznimno mi je bilo drago, gledati ih kako i sami rastu, izgrađuju se, nižu uspjehe i napreduju na svojim pozicijama, a mnogi od njih su i napredovali na više pozicionirana radna mjesta.

Zahvaljujući sustavu postavljenom u "Kauflandu", mogućnosti neprekidnog ulaganja u sebe, edukacijama i posebno mogućnosti "brendiranja" ličnosti koje moraju biti imperativ za osobni uspjeh, nakon 13 godina rada u "Kaufland Hrvatska", unaprijeđena sam na poziciju PL-a, na kojoj trenutno i radim. A, kako bih i dalje ostala ovakva kakva jesam ili pak postala još bolja, slijedim jedan vrlo jednostavan recept "Kauflandove kuharice"

šaka vizije                              

žlica pameti

kap skromnosti

nota radišnosti

Na kraju, ništa se ne može izgraditi u jednom danu. Tako i uspjeh u izgradnji karijere, usmjeravam na sadašnji trenutak, obavljajući niz svakodnevnih kratkoročnih zadataka. Također, uvažavanjem i poštivanjem svakog djelatnika i kolega, nastojim stvoriti pozitivno okruženje oko sebe i pridonijeti sinergiji za uspjeh.                                                      

Moja krilatica za uspjeh je:" ZA SVAKOG POSTOJI MJESTO POD SUNCEM"

Marika L.