Osim vrlo ugodne radne atmosfere kao izrazito pozitivno iskustvo mogu izdvojiti plan uhodavanja koji mi je uručen već prvi dan nakon stupanja u radni odnos.

Renata L.
Ukratko:
Renata L.
Stručni suradnik
Centrala
Poslovno područje Ljudski resursi

Moje iskustvo rada u Kauflandu

Nakon dugogodišnjeg rada u različitim malim i srednjim poduzećima prije nekoliko mjeseci počela sam raditi u odjelu Ljudskih resursa u sektoru za Razvoj i školovanje.  Budući da nikada ranije nisam radila za neko zbilja veliko internacionalno poduzeće poput Kauflanda nisam znala što mogu očekivati. Često puta sam slušala priče o tome kako su velike korporacije bezlične i kakao su zaposlenici velikih tvrtki tek puki brojevi, a radni uvjeti jedva da se mogu nazvati ljudskima jer je na prvom mjestu u poslovanju profit. 

Sve negativne predodžbe koje sam imala raspršile su se već nakon prvog osobnog razgovora s mojom sadašnjom rukovoditeljicom. U prvom krugu razgovora za posao na koji sam pozvana dobila sam dojam da je Kaufland zbilja onakva tvrtka kakvom se na svojim internetskim stranicama predstavlja – zaposlenici su ovdje zbilja na prvom mjestu. Nikada nisam očekivala da tako velike skupine ljudi koje rade u određenim odjelima mogu biti tako skladni timovi. Ljubaznost u ophođenju jednih prema drugima ovdje nije nametnuti imperativ, nego je prema mojem dosadašnjem iskustvu odraz istinskog zadovoljstva odnosima među suradnicima.

Osim vrlo ugodne radne atmosfere kao izrazito pozitivno iskustvo mogu izdvojiti  plan uhodavanja koji mi je uručen već prvi dan nakon stupanja u radni odnos. Prvih mjesec dana moja rukovoditeljica i kolege i kolegice iz drugih odjela objašnjavali su mi od čega će se sastojati moj posao i na koji način je ono što ja radim povezano s drugim odjelima i poslovnim područjima. Mjesec dana je dobar period za stjecanje prvog iskustva na novom radnom mjestu, a samo uhodavanje mi je olakšalo da shvatim što se od mene očekuje te koja su moja prava i obaveze kao zaposlenice Kauflanda.

Kao prednost rada u međunarodnom poduzeću svakako mogu izdvojiti i činjenicu da se ovdje zbilja radi prema međunarodnim standardima poslovanja. Svaka plaća je uredno uplaćena na vrijeme, ne postoji nikakva nepisana obaveza da se ostaje na radnom mjestu nakon završetka radnog vremena bez odobrenja nadređene osobe,a  samim time je spriječeno izrabljivanje radnika na koje u našoj zemlji na žalost prečesto nailazimo. Svaki prekovremeni sat mora biti odobren i zaposleniku plaćen.

Posao ne moram nositi sa sobom doma jer za time nema potrebe. Radni procesi su tako dobro napravljeni i funkcioniraju tako dobro da nema potrebe poslom se opterećivati u svoje privatno ili slobodno radno vrijeme.

Kao majku iznimno me je razveselilo i to da u Kauflandu postoji radno vrijeme na povjerenje, što znači da svako od zaposlenih može zatražiti da katkad dođe malo  ranije ili kasnije na posao jer ima privatne obaveze koje su mom slučaju većinom vezane uz dijete. Kaufland kao poslodavac ima povjerenja u svoje zaposlenike i ne smatra da potrebno kontrolirati svaku minutu radnog vremena zaposlenika.

Kad sam zbog djeteta morala ostati doma, moji nadređeni su mi omogućili uspostavljanje tzv. home office-a odnosno dali su mi mogućnost da svoje radne zadatke izvršavam u sjedeći doma uz svoje dijete kad me je ono trebalo umjesto da tražim dadilju zbog obične hunjavice.

Nadam se da sam u Kauflandu  našla poslodavca koji će mi pružiti mogućnost da se kroz posao koji radim dalje razvijam i da ću poslodavcu moći pružiti jednako onoliko koliko od njega dobivam.

Renata L. –  Poslovno područje  Ljudskih resursa