hr_slika1

Kauflandu svečano uručen certifikat "Uzorna tvrtka za stručnu praksu"

Na tradicionalnoj Ljetnoj proslavi Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore koja je održana u četvrtak 08.09. u Zagrebu, gospođi Gordani Frgačić, rukovoditeljici poslovnog područja Ljudskih resursa Kauflanda, službeno je uručen certifikat „Uzorna tvrtka za stručnu praksu“.

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora  (AHK) dio je mreže njemačkih vanjskotrgovinskih komora, koja na 130 lokacija u 90 zemalja podržava tvrtke kod osvajanja novih tržišta.  Osnovana je prije više od 13 godina, a među više od 350 članova nalazi se veliki broj uglednih njemačkih poduzeća  koja posluju u Hrvatskoj,  u koje se  svakako  ubraja i Kaufland Hrvatska k.d. 

Jedna od novijih usluga koje Komora nudi svojim članovima je i program certificiranja  stručne prakse. Dodjelom  certifikata „Uzorna tvrtka za stručnu praksu“  tvrtke dobivaju službenu potvrdu kvalitete svojih programa u provođenju stručne prakse kako za studente, tako i za učenike srednjih škola.

Tijekom ceremonije uručivanja Certifikata, direktor Komore Gunther Neubert naglasio je kako se nada da će Kauflandov primjer slijediti i druga poduzeća članovi Komore ta da će kroz ovaj program porasti i standardi za obavljanje stručne prakse. 

Kaufland puno napora ulaže u razvoj i školovanje svojih zaposlenika te razvijanje kadrova iz vlastitih redova.  A s namjerom da se još više približi zajednici u kojoj radi i djeluje te da na vrijeme sebi osigura dobre i kvalitetne zaposlenike budućnosti, Kaufland na stručnu praksu prima učenike i studente  koji na taj način stječu svoja prva radna iskustva.  Svaki učenik i student na praksi u Kauflandu ima svog mentora, definirani plan i program prakse te mogućnost da zaradi džeparac budući da je svaka praksa u Kauflandu plaćena.