Jednake mogućnosti studiranja za sve

Svim građanima Republike Hrvatske Ustavom je zajamčeno pravo na jednak pristup obrazovanju. 

Na zagrebačkom Sveučilištu studira oko 75.000 studenata među kojima se nalazi manje od 400 studenata s invaliditetom. Kako bi se svim kandidatima s invaliditetom osiguralo njihovo pravo na obrazovanje potrebno je provesti različite projekte prilagodbe na samim fakultetima bilo da je riječ o fizičkim preprekama ili prilagodbama studijskih programa kako bi oni bili prilagođeni potrebama i mogućnostima studenata s invaliditetom.

Razne prepreke koje često znaju biti na oko banalan problem, poput stuba koje nisu prilagođene osobama s invaliditetom, i te kako utječu na kvalitetu života i studiranja osoba s invaliditetom.

Tvrtka Kaufland Hrvatska k.d. prepoznala je izazove s kojima se studenti s invaliditetom svakodnevno sreću te će do kraja akademske godine 2015./16. davati stipendije studentima s invaliditetom.

Hvale vrijedna inicijativa tvrtke Kaufland, koja je prva tvrtka koja na ovaj način surađuje se Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, kroz stipendije nudi iznimnim mladim ljudima priliku uspješno privesti studiranje kraju te se jednako uspješno jednoga dana integrirati u tržište rada.

Svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s invaliditetom Ekonomskog fakulteta održano je u ponedjeljak, 14.12.2015. godine u prostorijama EFZG-a. Potpisivanju ugovora nazočili su generalni direktor tvrtke, gospodin Wendy i direktor Financija i administracije, gospodin Morović te dekan Ekonomskog fakulteta Prof. dr. sc. Lajoš Žager, prodekan za nastavu Izv.prof.dr.sc. Mislav Ante Omazić i koordinatorica studenata s invaliditetom EFZG-a  gospođa Gordana Kordić.

Kaufland Hrvatska k.d. se obvezao financijski podupirati četiri studenta i studentice s invaliditetom Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i to kroz mjesečne novčane naknade koje će studentima pomoći u rješavanju specifičnih problema s kojima se svakodnevno susreću.

Ovime je Kaufland još jednom potvrdio da je socijalno osviješteno poduzeće koje nije ne osjetljivo na potrebe specifičnih skupina.

Proteklih godina je Kaufland u više navrata sudjelovao u društveno angažiranim projektima poput podupiranja rada vrtića u gradovima gdje je Kaufland prisutan, partnerstvo s SOS Dječjim selom te rad s humanitarnim udrugama poput Caritasa i Crvenog Križa Hrvatska.

Kroz ovakve projekte je Kaufland postao doista pravo hrvatsko poduzeće, naglasio je na svečanom potpisivanju ugovora generalni direktor gospodin Wendy.