hr_clanci_6

Mladi i pronalazak prvog posla

Mladi na pragu tržišta rada – prva postaja praksa

Nakon završetka školovanja mladi ljudi se suočavaju s novim izazovom – ulaskom u svijet zaposlenih.

Znanja i vještine koje su stekli tijekom školovanja ili studija, mladima koji stoje pred vratima tržišta rada postaju „adut“ ili ulazna karta za uspješnu potragu za prvim radnim mjestom. Kao poslodavac koji je svjestan koliko je važno privući najbolje talente s tržišta rada te pružiti im priliku da se dokažu i steknu prvo radno iskustvo, stručnjaci iz odjela Ljudskih resursa tvrtke Kaufland vode radionice čiji je cilj  najmotiviranijim studentima završnih godina studija pružiti jedinstvenu priliku da nauče kako se istaknuti na tržištu rada te kako svladati prepreke s kojima će se suočiti nakon diplome.

Budući da većina fakulteta u nastavnom programu nema obaveznu praksu, Kaufland mladima rado izlazi u susret i pruža im mogućnost da svoja prva radna iskustva steknu radeći za međunarodno poduzeće koje iza sebe ima dugu poslovnu tradiciju i niz uspjeha.

Tako studenti, uz stručnu podršku mentora i rad u strukturiranom okruženju, mogu naučiti kako teorijska znanja stečena na fakultetu primijeniti u poslovnoj praksi. Ovu situaciju svakako možemo ocijeniti kao win-win, jer student nadograđuje naučeno gradivo praktičnim iskustvom, a poslodavcu je osigurana talentirana podrška. Poslodavac dobiva dotok novih ideja i svježine uz praktikante koji su entuzijastični u radu, vole dinamiku i izazove te se lako prilagođavaju novom radnom okruženju.

Praktikante čiji rad mentori ocijene natprosječno dobrim ocjenama nastojimo nakon završetka njihovog studija i zaposliti. Na taj način posao u Kauflandu pronašlo je već mnogo mladih ljudi.

Osim studentske prakse, Kaufland ima razvijene i pripravničke programe. Nakon završenog školovanja, mladi bez prethodnog radnog iskustva mogu se zaposliti u svojstvu pripravnika i na taj način steći uvid u mnogobrojne i vrlo konkretne procese unutar poduzeća. Na početku pripravničkog programa zaposleniku se dodjeljuje mentor, koji mu cijelo vrijeme stoji na raspolaganju kao kompetentna podrška. U novom radnom okruženju zaposlenik prolazi kroz strukturirani proces uhodavanja u posao te posljedično vrlo brzo preuzima samostalno izvršavanje zadataka.

Kaufland kao međunarodni trgovački lanac nudi izvrsnu perspektivu za razvoj karijere. Pruža mogućnost rada u međunarodnom okruženju, u strukturiranoj radnoj okolini, na raznolikim poslovima i projektima. Pritom novi zaposlenici dobivaju jasne smjernice i stječu sigurnost u radu, a ujedno pružamo podršku jedni drugima u svakodnevnim izazovima na radnom mjestu. Svakog novog zaposlenika od početka radnog odnosa integriramo u tim, te na taj način gradimo međusoban odnos povjerenja – vjerujemo našim zaposlenicima da će u izvršavanju svakodnevnih zadataka uvijek dati svoj maksimum. Sve navedeno potvrđuju i ankete provedene među zaposlenicima na međunarodnoj razini: tko radi u Kauflandu, vrlo je zadovoljan svojim radnim mjestom.