hr_logistika

Na mladima svijet ostaje – s diplomom u ruci na putu ka uspješnoj karijeri

Kaufland je kao jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj  itekako svjestan činjenice da je za napredak tvrtke vrlo važno privući najbolje talente. Mladim ljudima koji su pokazali iznadprosječne rezultate tijekom studija treba pružiti priliku da se dokažu, steknu prva radna iskustva i rastu zajedno s tvrtkom i ostalim djelatnicima. Ulažući u razvoj obrazovanih stručnjaka u korporativnom okruženju ulažemo i u budućnost tvrtke i direktno doprinosimo poslovnom rezultatu.

Vodeći se tom logikom, poslovno područje Logistike u Kauflandu prije 3 godine započelo je suradnju s Fakultetom prometnih znanosti (FPZ) u Zagrebu na zapošljavanju uspješnih diplomanata sa smjera Logistike. Prema riječima gospodina Tomislava Radičića, rukovoditelja organizacijske jedinice Skladište / Komisioniranje u Kauflandovoj Logistici, suradnja s Fakultetom prometnih znanosti započeta je temeljem spoznaje da na hrvatskom tržištu rada vlada manjak stručnog kadra koji je spreman uhvatiti se ukoštac s izazovima suvremenog logističkog poslovanja. „Pred nama je tada stajao veliki posao - otvaranje jednog od najmodernijih logističko-distributivnih centara u Hrvatskoj – i trebali smo ambiciozne stručnjake s odličnom teorijskom podlogom iz transportne logistike, aktivnim znanjem engleskog ili njemačkog jezika te naprednim poznavanjem rada u informatičkim aplikacijama, posebno Excelu“, rekao nam je Radičić.
 
Logično je bilo takav profil kandidata potražiti među studentima FPZ-a, na diplomskom studiju Logistike. Studenti s iznadprosječnim rezultatima na studiju te izraženom motivacijom za rad u modernom logističkom centru međunarodnog maloprodajnog trgovačkog lanca, pozivani su na selekcijski postupak i kratko upoznavanje s poslovanjem centra, u okviru kojeg su mogli sami procijeniti koliko bi radno okruženje logističko-distribucijskog centra odgovaralo njihovim profesionalnim ambicijama.

Danas u Kauflandovoj Logistici radi sedam biviših studenata FPZ-a, koji su zaposleni u okviru ove suradnje. Time se Kaufland svrstao na stranu malobrojnih hrvatskih poslodavaca koji mladima bez iskustva nude priliku da zakorače na tržište rada i ostvare svoje poslovne ambicije.

Ali, priča ne završava zapošljavanjem ovih mladih stručnjaka, već tvrtka ulaže u njihov daljnji razvoj. Prvih nekoliko godina nakon zaposlenja provode detaljno upoznavajući i učeći sve poslovne procese u logističko-distribucijskom centru, posebice procese upravljanja protokom robe te procese upravljanja podacima u skladištu. „Ta dva sektora su mozak skladišno-logističkih operacija“, naglašava Radičić, „i tko ih u potpunosti upozna kompletna je osoba, spremna za daljnji profesionalni rast i preuzimanje odgovornijih pozicija u Logistici.“ Uz dodatne tečajeve namijenjene savladavanju poslovnih vještina te usavršavanje informatičkih znanja i  poznavanja stranih jezika, može se bez ustezanja reći da su ovi mladi ljudi budućnost Kauflandove Logistike.

Želimo vam predstaviti nekolicinu njih. Luka Tomić, Danijel Jolić i Fabijan Franjić završili su diplomski studij Logistike na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu i vrlo brzo nakon diplome zaposlili su se u Kauflandovoj Logistici. Od tada je prošlo godinu i pol dana i evo kako danas vide svoj dosadašnji poslovni put i svoju poslovnu budućnost.

„Doći raditi u ovako veliku firmu koja je daleko veća od ostalih što se tiče logistike, izvrsna je prilika“, rekao nam je dvadesetpetogodišnji Luka Tomić, upravitelj skladišnim procesima. „Svaki dan ovdje možete naučiti nešto novo. Rijetko tko da u našim godinama može reći da je dobio priliku naučiti ovako puno o jednom specifičnom poslu. Uvijek postoje novi izazovi, bilo bi dosadno da nije tako,“ kaže Tomić.
Također dvadesetpetogodišnji Danijel Jolić donosi svoja iskustva: „Prije godinu i pol dana, kad je Kauflandov natječaj bio aktivan, ja sam već bio u radnom odnosu. Radio sam kao asistent u logistici jedne velike međunarodne korporacije i vidio sam natječaj na web stranici Fakulteta. Privuklo me je to što je Kaufland nudio obrazovanje u inozemstvu i što bih dobio priliku biti dio tima zaduženog za otvaranje logističko-distribucijskog centra. To je prilika koja se nudi jednom u životu.“

Fabijan Franjić oduvijek je sanjao o karijeri u logistici: „Još dok sam završavao fakultet razgovarao sam sa svojim profesorima o radu na projektima koji bi uključivali suradnju s tvrtkama. Sve su to bile tvrtke čija logistika nije bila dovoljno velika niti razvijena da bi mogla biti ravnopravan partner Fakultetu u projektima na području logistike. Tada se pojavio Kaufland kao partner koji traži zaposlenike. Nije bilo nikakvog razmišljanja!“ naglasio je Franjić, danas zaposlen na poziciji voditelj organizacije skladišne jedinice.

Karijeru u Kauflandu trojica mladih diplomanata započeli su radeći u centralnom skladištu koje se tada nalazilo na zagrebačkom Žitnjaku. Tamo su naučili osnove posla, ali se istovremeno i pripremali za otvaranje novog, modernog logističko-distribucijskog centra u Jastrebarskom, čime su stekli po mnogo čemu jedinstveno iskustvo.

„Plan je bio da ne idem na izobrazbu u inozemstvo jer je otvaranje logističko-distribucijskog centra prilika kakva se ne propušta i tu stvarno možete naučiti sve.  Sedam mjeseci nakon otvaranja Centra bio sam spreman za dodatno obrazovanje: upućen sam na edukaciju u Češku i sad mogu reći da sam potpuno spreman preuzeti sve odgovornosti  na svom radnom mjestu, možda i prije nego sam očekivao,“ ispričao je Franjić.

Iskustvo Danijela Jolića i Luke Tomića s početka rada u Kauflandu bila su nešto drugačija, ali ništa manje dinamična ili zanimljiva.

„Već mjesec dana nakon zaposlenja kolega Tomić i ja smo otišli na školovanje u Rumunjsku. Tamo se nalazi najveći logističko-distribucijski centar u grupaciji Kaufland. U Rumunjskoj smo dobili mentora i uz njegovu potporu savladali sve skladišne radne procese. Kad smo se vratili u Hrvatsku, naše se uhodavanje nastavilo u trajanju od dodatna dva mjeseca, a zatim smo počeli samostalno obavljati radne zadatke“,  potvrdio je Jolić.

Sudeći prema izjavama ove trojice mladih zaposlenika LDC-a u Jastrebarskom, njihova očekivanja od radnog mjesta i Kauflanda kao poslodavca su se ispunila.

Osim profesionalnog razvoja, Kaufland svojim zaposlenicima daje mogućnost da se razvijaju i na osobnoj razini: „Osim učenja o logistici, puno učimo i  izgrađujemo se karakterno, rastemo na jednoj vrlo osobnoj razini. Svakodnevno kroz komunikaciju s nadređenima, komisionarima i dobavljačima učimo se poslovnoj komunikaciji, ali  i savladavanju stresa. Okruženje je definitivno jako dinamično.“ naglašava Jolić.

Sva trojica svoju budućnost vide u Schwarz grupaciji, a koliko su zadovoljni dosadašnjim rezultatima i radom u Kauflandu najbolje je sažeo Luka Tomić rekavši: „ Svi imamo ambiciju napredovati u poslu i nadamo se da ćemo dobiti priliku napredovati unutar tvrtke. U svakom slučaju,  doći u ovakvu firmu ravno s faksa bilo je ravno dobitku na lutriji. Na tome smo zahvalni.“