file

Kauflandov logističko-distribucijski centar ugostio profesore srednjih prometnih škola

Naš logističko-distribucijski centar (LDC) u Jastrebarskom ugostio je više od  pedeset profesora srednjih prometnih škola koji su se okupili u Zagrebu 9. i 10. siječnja 2017. godine na dvodnevnom seminaru pod nazivom „Primjena novih tehnologija u cilju racionalizacije troškova u logistici“, koji je organizirala Škola za cestovni promet iz Zagreba.

U prvoj polovici seminara sudionici su se bavili teoretskim raspravama i razmjenama poslovnih praksi, dok je drugi dan obuhvaćao praktične primjere iz prakse uključujući i posjet našem LDC-u.  Profesore su dočekale naše kolege: Mihovil Horvatić, rukovoditelj sektora Svježina Voće i povrće, Siniša Švec, voditelj projekata i organizator skladišne jedinice i Dean Crnjak, stručnjak zaštite na radu.

Nakon kratke prezentacije  skladišnih procesa posjetitelji su podijeljeni u dvije skupine započeli obilazak naša četiri skladišna objekta.

Vodeći ih kroz  skladišne prostorije, kolege su posjetiteljima približili i objasnili svoje svakodnevne aktivnosti te im naravno uz  primjere iz prakse pojasnili radne procese u jednom od najmodernijih LDC-a u ovom dijelu Europe.

Okupljene je posebno zanimalo kako se različiti podaci u praksi koriste u optimizaciji troškova logistike.

Prezentaciju organizacije transportnog odjela na sebe je preuzeo kolega Ivan Zubak, rukovoditelj sektora Transport, sa svojim timom suradnika. 

Svoje dojmove sa susreta s nama je podijelio organizator seminara i inicijator obilaska LDC-a, Karlo Šoštarić, profesor na Odjelu za praktičnu nastavu Škole za cestovni promet u Zagrebu: „Jedna stvar mi je tijekom obilaska od početka do kraja stalno upadala u oči, a to su topli i srdačni odnosi među svim zaposlenicima koje sam tamo sreo, od preuzimača robe do kolega Šveca ili Zubaka. Iako je cijeli tim relativno mlad, čini mi se da su prvenstveno „prava ekipa“. Oni svi pušu u ista jedra, da se tako izrazim, a to je u današnjem  poslovanju svakako jako bitna stavka“. 

Okupljeni profesori bez skrivanja su izrazili svoje zadovoljstvo posjetom našem LDC-u i onime što su tamo doživjeli te su najavili da bi više nego rado u skorijoj budućnosti učenike svojih škola doveli da i sami vide kako se stvari o kojima uče samo u teoriji, odrađuju u praksi – i to kod najboljih! 

„Svi smo se složili oko dojma da je Kauflandov logističko-distributivni centar  doista izvanredan,“ kaže Šoštarić i uz riječi hvale o stručnosti  kolega Šveca i Horvatića dodaje: „Fascinira me i korištenje različitih podataka i trenutnih pokazatelja rada u svrhu optimizacije troškova logistike, a posebno zato što je to ujedno bio i radni naslov seminara koji smo organizirali.“

Kaufland kao nositelj certifikata „Uzorna tvrtka za obavljanje stručne prakse“ punu pažnju polaže upravo njegovanju odnosa sa obrazovnim institucijama u područjima koja se tiču našeg poslovanja.

„Raduju nas posjeti studenata i učenika te se trudimo biti dobri domaćini. Praktični primjeri i praktičan rad od izvanredne su važnosti u bilo kojem stadiju obrazovanja, posebno uzmemo li u obzir da se situacija na tržištu rada sve bržim razvojem tehnologije brže i mijenja,“ naglasio je kolega Švec i dodao: „Iz tog razloga spremno pružamo potporu svim projektima obrazovnih ustanova.“