hr_clanci_4c

Career Boot Camp

Kaufland Hrvatska k.d. je i ove godine bio partner projekta „Career Boot Camp“ koji je treću godinu za redom organizirao portal posao.hr.

Predstavnice našeg poduzeća su posebno za ovu prigodu osmislile radionice za studente u kojima su im prenijele vlastita znanja i iskustva iz područja tržišta rada te očekivanja koja poslodavac ima od kandidata za neko radno mjesto. Individualne vježbe i timski zadaci služili su osvještavanju važnosti dobrih kolegijalnih odnosa unutar tvrtke, a naravno i dobrih odnosa s nadređenim osobama.  Kroz vježbe su polaznici odredili svoju poziciju u odnosu na svojeg potencijalnog poslodavca, tim u kojem rade, svoje nadređene, vlastite ciljeve te sebe u ulozi šefa. Radeći samoprocjene u  navedenim  situacijama bili su suočeni i s procjenama svojih  kvaliteta i nedostataka koje su uočili drugi sudionici. Individualnim vježbama i vježbama u parovima polaznici su osvijestili koliko je važno dosljedno provoditi poslovne odluke, kako ostvariti zadane ciljeve i na kraju, ne manje važno, kako biti uspješan u poslovnom i u privatnom životu.  

Rješavanjem studije konkretnog poslovnog slučaja koji su temeljem stvarnih iskustava osmislile predstavnice Kauflanda, sudionicima projekta je omogućen uvid u realni poslovni svijet. Pred njih je stavljen zadatak čije je rješenje moralo zadovoljiti nekoliko kriterija poput: relevantnosti za ciljanu skupinu, različitost  u usporedbi s konkurencijom, povećanje prepoznatljivosti branda i sl.

Studenti su rješenja problema iz studije predstavili direktno svom potencijalnom budućem poslodavcu te su iz prve ruke dobili povratnu informaciju o kvaliteti ponuđenih rješenja. Svako rješenje osim same prezentacije kao neizostavnu stavku imalo je: komunikacijski plan, plan promocije i sam plan provedbe. Svi sudionici ovogodišnjeg Career Boot Campa bili su izrazito zadovoljni radionicama na kojima su sudjelovali i stečenim novim znanjima koja će im koristiti u traženju posla i započinjanju karijere.

Kaufland Hrvatska k.d. je i ove godine svim zainteresiranim studentima pružio mogućnost stjecanja konkretnih radnih iskustava kroz studentsku praksu u našem poduzeću.