Studentska-praksa

Kaufland ponosan nositelj certifikata "Uzorna tvrtka za stručnu praksu"

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora odnedavno svojim članovima nudi mogućnost stjecanja certifikata „Uzorna tvrtka za stručnu praksu“, kojim tvrtke dobivaju i službenu potvrdu kvalitete svojih programa provođenja stručne prakse.

Kaufland se spremno podvrgnuo procesu certifikacije i još jednom dokazao kvalitetu programa za provođenje stručne prakse kako za studente tako i za učenike srednjih škola.

Tijekom procesa certifikacije predstavnici Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore pratili su odvijanje jedne učeničke i jedne studentske prakse, provjeravajući provodi li se praksa u našem poduzeću na načelima najboljih praksi. U procesu certifikacije predstavnici komore provjerili su jesu li praktikantima dodijeljeni  mentori, imaju li strukturiran plan i program prakse, kako se taj plan i program provodi, koliko često imaju prilike razgovarati sa svojim mentorima, kakvu povratnu informaciju o svom radu dobivaju te imaju li sami prilike ocijeniti program koji prolaze. Zadovoljivši sve kriterije Kaufland s ponosom može reći da je i službeno postao uzorna tvrtka za obavljanje stručne prakse!

Praktikantice na temelju čijih iskustava je certificiran program za obavljanje stručne prakse, ističu da su u Kauflandu obogatile svoja znanja stečena tijekom školovanja te da se ništa ne može mjeriti s praktičnim iskustvom koje čovjek dobije kroz rad.

Mogu reći da sam zadovoljna vremenom provedenim na praksi u Kauflandu – to je jedan sasvim lijep početak poslovnog puta i vrlo korisno iskustvo koje mogu preporučiti svima.“ Rekla je Jelena, apsolventica diplomskog studija Psihologije u Osijeku osvrćući se na svoja iskustva za vrijeme prakse u odjelu za Selekciju i zapošljavanje u Ljudskim resursima.

I mentori ističu važnost prakse za mlade ljude na početku karijere jer to je idealna prilika da se studenti i učenici predstave potencijalnim budućim poslodavcima,a poslodavcima s druge strane pruža mogućnost da među praktikantima potraže kvalitetne suradnike za budućnost.

Kaufland stavlja naglasak na razvoj ljudskih potencijala, radni učinak i razvoj, a proces započinje upravo stručnom praksom i proteže se preko pripravništva do direktnog zapošljavanja na jednom od otvorenih radnih mjesta. Uspješno provođenje stručne prakse kroz certificirani program još je jedan korak naprijed u naporima Kauflanda kao poslodavca da se približi i bude dostupan potencijalnim budućim zaposlenicima.

Vjerujemo da će učenici i studenti, naši potencijalni praktikanti, sada još lakše prepoznavati Kaufland kao uzornu tvrtku za stručnu praksu i da će interes biti još veći nego dosad. A mi ćemo nastaviti s naporima da održimo visoku kvalitetu provođenja stručne prakse, u čemu će nam ubuduće kompetentan partner svakako biti Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora.