hr_prijatelj_studenata

Kaufland - Prijatelj studenata

Priznanje “Prijatelji studenata” Kaufland Hrvatska k.d. dobio je za prakse, stipendije, ulaganje u studentske udruge i projekte, stručnu potporu i organiziranje studentskih projekata te  poboljšanje položaja studenata u društvu. Priznanje svake godine dodjeljuje udruga studenata eSTUDENT tvrtkama koje su svojim angažmanom kroz različite projekte unutar svoje tvrtke ili izvana  podupirale studente i njihov rad.  Članovi udruge sami ocjenjuju poduzeća, a glavni cilj je  potaknuti poslodavce da u većem broju sudjeluju u projektima koji će osigurati višu razinu standarda studiranja u Hrvatskoj.

eSTUDENT je studentska udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja.  Udrugu, projekte, radionice i inicijative vode sami studenti motivirani i voljni mijenjati okruženje u kojem žive na bolje. Cilj eSTUDENTa je studentima pružiti dodatnu edukaciju kroz niz projekata, potpora te podizanje kvalitete studija. Udruga danas broji preko 300 članova, a godišnje organiziraju  preko dvadesetak projekata na kojima sudjeluje tisuće studenata iz Hrvatske i regije.

Kaufland je proteklih godina sudjelovao u nizu aktivnosti vezanih uz studente.  Aktivnosti su obuhvaćale: omogućivanje i provođenje studentske prakse, dodjelu stipendija studentima s invaliditetom, stručnu potporu projektima koje su organizirali studenti, zatim  održavanje radionica i organiziranje  terenske nastave za studente Fakulteta prometnih znanosti. Udruga eSTUDENT prepoznala je naš  angažman u 2015. godini te nam je dodijelila priznanje “Prijatelji studenata”.