Bewerbungstipps fuer Studenten und Absolventen

Kako se možete prijaviti?
Najjednostavniji način za prijavu je preko naše internetske stranice: www.kaufland.hr/karijera. Preferiramo elektroničke prijave, jer na taj način ne opterećujemo okoliš, a i nama je lakša obrada prijava jer ih imamo sve na jednom mjestu. Na našim internetskim stranicama možete pronaći sve aktualne ponude poslova, uključujući mogućnost   obavljanja studentske prakse i prijave u pripravnički program. Poslove možete filtrirati prema području rada, lokaciji i vrsti zaposlenja te se možete odmah prijaviti za željeno radno mjesto.

Kliknite na otvoreno radno mjesto za koje se želite prijaviti i pošaljite nam svoju prijavu putem kontakt formulara. Nakon online prijave sustav će Vam automatski proslijediti odgovor o zaprimanju Vaše prijave.

Ukoliko niste u mogućnosti prijaviti se elektronski, svoju prijavu nam možete poslati i poštom na adresu:

Kaufland Hrvatska k.d.
Ljudski resursi
Odjel Selekcije i zapošljavanja
Donje Svetice 14
10000 Zagreb

Kada se možete prijaviti?
Prijave na natječaje primamo dokle god na našim internetskim stranicama stoji oglas za određeno radno mjesto.

Što čini potpunu prijavu na studentsku praksu ili pripravnički program?

Kada se javljate na neki od naših raspisanih natječaja za studentsku praksu ili pripravnički program, potrebno je dostaviti sljedeće dokumente:

  • Tabelarni životopis
  • Pismo motivacije
  • Potvrda o statusu studenta (za studentsku praksu)
  • Dokument o upućivanju na studentsku praksu ili potvrdu o statusu studenta (za studentsku praksu)
  • Diplomu o završenom studiju (za pripravnički program)

Savjeti za online prijavu:

  • Odaberite visokokvalitetne, tj. pregledne i čitljive skenove ili kopije originala
  • Dozvoljeni formati za dokumente su: PDF, JPG, DOC, DOCX, XLS, XLSX, dok veličina dokumenta ne smije prelaziti 5 MB po datoteci 
  • Nakon što ste poslali svoju online prijavu, na Vaš mail ćemo poslati potvrdu o primitku prijave. U slučaju da je ne primite, molimo Vas da nas kontaktirate na mail: karijera@kaufland.hr

Pažljivo ćemo proučiti Vašu prijavu i povratno Vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

Što možete očekivati u selekcijskom postupku?
Sve prijave za studentsku praksu, program pripravništva i natječaje za otvorena radna mjesta bit će pohranjene u našem sustavu. Odmah nakon slanja prijave dobit ćete potvrdu o zaprimanju iste.

Prvi korak u selekcijskom postupku je provjeriti odgovara li Vaš profil raspisanom radnom mjestu odnosno programu. Ukoliko ustanovimo da imate potrebne kvalifikacije, sljedeći korak je poziv na razgovor odnosno, ako se radi o zaposlenju na jednom od radnih mjesta u našoj Centrali, na psihologijsko testiranje.

Poseban naglasak tijekom selekcije stavljamo na obavještavanje kandidata o rezultatima njihove prijave te se držimo obećanih rokova za davanje povratnih informacija kandidatima.

Na što treba obratiti pozornost prilikom razgovora za posao / praksu / pripravništvo
Ako smo Vas pozvali na osobno predstavljanje, odnosno razgovor za posao / praksu / pripravništvo, znači da nas je Vaša prijava zainteresirala i uvjerila da ste potencijalno dobar kandidat za rad u našem poduzeću. Veselimo se što ćemo Vas osobno upoznati i doznati više o Vama!

Razgovoru na koji ste pozvani obično prisustvuju dvije osobe iz našeg poduzeća: predstavnik odjela Selekcije i zapošljavanje te nadležna osoba iz poslovnog sektora koje traži nove zaposlenike / praktikante / pripravnike.

Zanimat će nas primjerice: što Vas čini posebnima u odnosu na druge kandidate? Zašto bismo trebali odabrati baš Vas? Koje su Vaše prednosti i kako se nosite s Vašim nedostacima? Koja su Vaša dosadašnja radna iskustva?

Što slijedi nakon razgovora za posao / praksu / pripravništvo?
Ubrzo nakon razgovora dobit ćete naš odgovor. Ako se natječete za zaposlenje, a ne za praksu ili pripravništvo, vrlo vjerojatno ćemo Vas pozvati na drugi krug razgovora. Ukoliko se pak natječete za studentsku praksu ili pripravnički program, a na razgovoru ste nas uvjerili da ste baš Vi kandidat za nas, u kratkom roku ćemo Vas kontaktirati radi rješavanja radnopravnog statusa i početka rada.