Bewerbungstipps fuer Studenten und Absolventen

Kako se možete prijaviti?
Najjednostavniji način za prijavu je preko naše internetske stranice: www.kaufland.hr/karijera. Preferiramo elektroničke prijave, jer na taj način ne opterećujemo okoliš, a i nama je lakša obrada prijava jer ih imamo sve na jednom mjestu. Na našim internetskim stranicama možete pronaći sve aktualne ponude poslova, uključujući mogućnost  obavljanja studentske prakse i prijave u pripravnički program. Poslove možeš filtrirati prema području rada, lokaciji i vrsti zaposlenja te se možeš odmah prijaviti za željeno radno mjesto.

Klikni na otvoreno radno mjesto za koje se želiš prijaviti i pošalji nam svoju prijavu putem našeg sustava za prijave. Nakon online prijave sustav će ti automatski proslijediti odgovor o zaprimanju tvoje prijave.

Ukoliko nisi u mogućnosti prijaviti se elektronski, svoju prijavu nam možeš poslati i poštom na adresu:

Kaufland Hrvatska k.d.
Ljudski resursi
Odjel Selekcije
Donje Svetice 14
10000 Zagreb

Kada se možeš prijaviti?
Prijave na natječaje primamo dokle god na našim internetskim stranicama stoji oglas za određeno radno mjesto.

Što čini potpunu prijavu na studentsku praksu ili pripravnički program?

Kada se javljaš na neki od naših raspisanih natječaja za studentsku praksu ili pripravnički program, potrebno je dostaviti sljedeće dokumente:

  • Tabelarni životopis
  • Pismo motivacije
  • Potvrda o statusu studenta (za studentsku praksu)
  • Dokument o upućivanju na studentsku praksu ili potvrdu o statusu studenta (za studentsku praksu)
  • Diplomu o završenom studiju (za pripravnički program)

Savjeti za online prijavu:

  • Odaberi visokokvalitetne, tj. pregledne i čitljive skenove ili kopije originala
  • Dozvoljeni formati za dokumente su: PDF, JPG, DOC, DOCX, XLS, XLSX, dok veličina dokumenta ne smije prelaziti 5 MB po datoteci 
  • Nakon poslane online prijave, na tvojmail ćemo poslati potvrdu o primitku prijave. U slučaju da je ne primiš, molimo te da nas kontaktiraš na mail: karijera@kaufland.hr

Pažljivo ćemo proučiti tvoju prijavu i povratno ti se javiti u najkraćem mogućem roku.

Što možeš očekivati u selekcijskom postupku?
Sve prijave za studentsku praksu, program pripravništva i natječaje za otvorena radna mjesta bit će pohranjene u našem sustavu. Odmah nakon slanja prijave dobit ćeš potvrdu o zaprimanju iste.

Prvi korak u selekcijskom postupku je provjeriti odgovara li tvoj profil raspisanom radnom mjestu odnosno programu. Ukoliko ustanovimo da imaš potrebne kvalifikacije, sljedeći korak je poziv na razgovor odnosno, ako se radi o zaposlenju na jednom od radnih mjesta u našoj Centrali, na psihologijsko testiranje.

Poseban naglasak tijekom selekcije stavljamo na obavještavanje kandidata o rezultatima njihove prijave te se držimo obećanih rokova za davanje povratnih informacija kandidatima.

Na što treba obratiti pozornost prilikom razgovora za posao / praksu / pripravništvo
Ako smo te pozvali na osobno predstavljanje, odnosno razgovor za posao / praksu / pripravništvo, znači da nas je tvoja prijava zainteresirala i uvjerila da si potencijalno dobar kandidat za rad u našem poduzeću. Veselimo se što ćemo te osobno upoznati i doznati više o tebi!

Razgovoru na koji ste pozvani obično prisustvuju dvije osobe iz našeg poduzeća: predstavnik odjela Selekcije te nadležna osoba iz poslovnog sektora koje traži nove zaposlenike / praktikante / pripravnike.

Zanimat će nas primjerice: što te čini posebnim u odnosu na druge kandidate? Zašto bismo trebali odabrati baš tebe? Koje su tvoje prednosti i kako se nosite sa svojim nedostacima? Koja su tvoja dosadašnja radna iskustva?

Što slijedi nakon razgovora za posao / praksu / pripravništvo?
Ubrzo nakon razgovora dobit ćeš naš odgovor. Ako se natječeš za zaposlenje, a ne za praksu ili pripravništvo, vrlo vjerojatno ćemo te pozvati na drugi krug razgovora. Ukoliko se pak natječeš za studentsku praksu ili pripravnički program, a na razgovoru si nas uvjerilo/la da si baš ti kandidat za nas, u kratkom roku ćemo te kontaktirati radi rješavanja radnopravnog statusa i početka rada.