Savjeti za prijavu

Što je sve dio uspješne prijave na natječaj? Koji su dokumenti važni? Kako funkcionira proces prijave? Kako se najbolje pripremiti za intervju? Bez obzira započinješ li tek karijeru ili već imaš iskustva - ovdje ćeš naći korisne savjete o prijavi.

Dokumenti za prijavu

Tvoja prijava

Općenito

Uzmi si vremena za sastavljanje prijave. Unaprijed razmisli što želiš napisati. U motivacijskom pismu nam reci zašto si baš ti prava osoba za posao i zašto nam se želiš pridružiti. Reci nam nešto o sebi - o svojim iskustvima, jakim stranama i interesima koji su relevantni za posao za koji se prijavljuješ.

Motivacijsko pismo

  • U zaglavlje upiši svoje kontakt podatke - adresu, e-mail i telefonski broj.
  • Dodaj datum i mjesto.
  • Navedi točan naziv natječaja za posao u naslovnoj liniji.
  • U motivacijskom pismu se fokusiraj na natječaj na koji se prijavljuješ.
  • Pismo neka bude sažeto i ne dulje od jedne A4 stranice.

Životopis

  • Navedi svoje kontakt-podatke.
  • Strukturiraj životopis prema kategorijama kao što su osobni podaci, radno iskustvo, obrazovanje, informatička pismenost, strani jezici i aktivnosti u slobodno vrijeme.
  • Podatke navedi u kronološkom redoslijedu - najprije aktualne.
  • Životopis neka bude sažet i ne dulji od dvije do tri A4 stranice.
  • Pobrini se da ne postoje praznine u životopisu, a ako i postoje navedi objašnjenje


Proces prijave

Tvoj put do nas

Online prijava

Na natječaj se možeš prijaviti u bilo kojem trenutku preko naše web stranice Karijera, pod Ponuda poslova. Tu ćeš naći sve aktualne natječaje. Možeš ih filtrirati prema poslovnim područjima koja te zanimaju ili udaljenosti do radnog mjesta. 

Imamo standardizirani proces prijave koji se odvija online. Na natječaj se prijavljuješ online u našem sustavu za upravljanje natječajima gdje možeš priložiti i dokumente. Dva su moguća načina prijave: putem korisničkog profila ili bez izrade korisničkog profila.

Više o procesu prijave saznaj ovdje.

Priprema za razgovor

Ukoliko tvoja prijava odgovara zahtjevima radnog mjesta, nastavljaš selekcijski postupak bilo pozivom na testiranje ili razgovor. Na razgovoru te želimo bolje upoznati i razjasniti eventualna otvorena pitanja. Preporučamo da se dobro upoznaš sa sadržajem oglasa na koji se prijavljuješ te da posjetiš našu web stranicu Karijera. Razmisli zašto si baš ti prava osoba za posao za koji se prijavljuješ. Koje su tvoje jake strane, a na čemu kod sebe još želiš raditi? Zanima nas naravno i tvoje dosadašnje iskustvo i znanje o području maloprodaje, a želimo znati i zašto nas želiš odabrati kao poslodavca.

Razgovor za posao

Ako smo te pozvali na osobno predstavljanje, odnosno razgovor za posao, znači da nas je tvoja prijava zainteresirala. Na razgovoru obično prisustvuju dvije osobe iz našeg poduzeća, odnosno poslovnog sektora koje traži nove zaposlenike. Neovisno o pripremi za razgovor, treba ostati autentičan. U konačnici te želimo upoznati kao osobu.

Sljedeći koraci

Nakon razgovora za posao, dobiti ćeš povratnu informaciju o nastavku selekcije, bilo da je riječ o odluci o zapošljavanju, pozivu na sljedeći razgovor ili pak negativnom odgovoru. Ukoliko dođe do odluke o zapošljavanju, kontaktirati će te budući nadređeni s informacijama o potpisivanju Ugovora o radu, našoj ponudi i sljedećim koracima.


Ponuda poslova

Želiš nam se pridružiti? Čekaju te natječaji za razna radna mjesta.

Sustav za prijave na natječaje

Prijavi se na natječaj i prati status svoje prijave.

Prednosti za zaposlenike

Provjeri kakve pogodnosti za zaposlenike nudimo i iskoristi najbolje uvjete za svoju karijeru.