O nama

Kao dio Schwarz grupacije, Kaufland je jedan od vodećih trgovačkih poduzeća na europskom tržištu. Ne samo u Hrvatskoj, već i u Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Moldaviji zalažemo se za visoku kvalitetu, velik izbor i povoljne cijene naših proizvoda. Da bismo to i održali, nastavljamo se razvijati i orijentirati na očekivanja i želje naših kupaca.

Certificirani smo ponovno kao Top Employer u 2023!

Visoke standarde i izvrsne rezultate u području upravljanja ljudskim potencijalima, potvrdio je drugu godinu za redom Top Employers Institute, dodijelivši nam certifikat Top Employer. Ovo prestižno međunarodno priznanje ističe nas kao jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj i Europi.

Naša tvrtka

Zajedno stvaramo iskustvo kupnje

Uz otprilike 20.000 proizvoda regionalne kvalitete, brendiranih proizvoda i atraktivnih vlastitih brandova, u naših 46 poslovnica u Hrvatskoj nudimo najbolji izbor za kupnju svih kućanskih potrepština na jednom mjestu, dok naši zaposlenici osiguravaju najbolju kvalitetu proizvoda.

Bilo da se nalazimo u našim poslovnicama, centrali ili logističko-distibutivnom centru - u Hrvatskoj, naših 3500 zaposlenika svakodnevno naporno radi kako bi osigurali uspjeh naše tvrtke. Mi promoviramo pojedinačni potencijal i podržavamo naše zaposlenike kao snažan, dinamičan i pravedan poslodavac. Našu suradnju uvijek karakterizira pošten pristup i zajednički cilj učiniti dobro još boljim.

Naše trgovine

U naših 46 poslovnica oslanjamo se na modernu, energetski učinkovitu tehnologiju i na naše vrijedne zaposlenike koji svakodnevno daju sve od sebe i čine svaku kupnju dobrim iskustvom za naše kupce.

Logističko-distributivni centar

Naša Logistika osigurava optimalnu isporuku robe u naše poslovnice. Time se svakodnevno osigurava svježina i dostupnost proizvoda. Naš Logističko-distributivni centar nalazi se na lokaciji Jastrebarsko.

Naša centrala

Naša Centrala se nalazi u Zagrebu. Tu se nalaze razni sektori za podršku našim poslovnicama. Od Izgradnje i nekretnina, Nabave i Tehničke Nabave, Financija i administracije do Ljudskih resursa, Marketinga, Korporativnih komunikacija te IT područja.


Organizacijska kultura

Naša temeljna načela u svakodnevnom radu

Organizacijske vrijednosti

Organizacijske vrijednosti su temeljna načela koja određuju naše ponašanje, upućuju na ono što nam je važno i što nas motivira.

Učinkovitost  je odlučujući temelj našeg uspjeha. Pretpostavke visokog radnog učinka su rad, usmjerenost na rezultate, hrabrost i strast. To vrijedi za pojedince, ali i za cijeli tim.

Dinamičnost je snaga kojom unapređujemo dobre prakse i stvaramo nove vrijednosti. Dinamičnost podrazumijeva spremnost i sposobnost za promjenu te odlučno preuzimanje odgovornosti. Na taj način ostvarujemo sve što naumimo.

Pravednost počiva na poštovanju i uvažavanju. Uz povjerenje, pravednost je temelj na kojem gradimo međusobnu suradnju. Ona nam pomaže da dosljedno ostvarujemo ciljeve.

Osnovna načela poslovanja

Temelj za naš svakodnevni rad i suradnju su naša osnovna načela poslovanja, a njihov je cilj stvaranje dodatnih vrijednosti za naše kupce, zaposlenike, društvo i okoliš.

 • Zadovoljstvo kupaca određuje naše poslovanje.
 • Povoljan odnos cijena i usluga određuje našu tržišnu poziciju.
 • Rastemo kroz ekspanziju i neprestano poboljšanje u našim poslovnicama.
 • Kao jedno od poduzeća unutar grupe radimo sustavno.
 • Brze i učinkovite odluke te jednostavni radni procesi osiguravaju naš uspjeh.
 • Pridržavamo se postojećih zakona i internih smjernica.
 • U našem svakodnevnom poslovanju preuzimamo gospodarsku, društvenu i ekološku odgovornost.
 • Pravedan odnos prema svakome u poduzeću je zajamčen.
 • Međusobno se poštujemo i potičemo.
 • Pridržavamo se dogovora u atmosferi međusobnog povjerenja.
 • Pohvala, priznanje i konstruktivna kritika termini su koji u svakodnevnom radu određuju našu radnu klimu.
 • Okružujemo se jakim zaposlenicima, a zamjena je osigurana u svakoj organizacijskoj jedinici.

Načela rukovođenja

Obvezujuće obećanje našim zaposlenicima

Jasno komuniciramo & usmjeravamo 

Kao rukovoditelji jasno prenosimo informacije i sadržaje te na taj način osiguravamo učinkovitost u njihovoj primjeni. Našim suradnicima pravovremeno stavljamo na raspolaganje sve informacije važne za izvršavanje zadataka. Otvoreno i pravovremeno se suočavamo s konfliktima i konstruktivno ih rješavamo. 

Razvijamo suradnike & prepoznajemo potencijale

Naše zaposlenike educiramo te im omogućujemo da rastu zajedno sa svojim zadacima. Stvaramo radnu okolinu u kojoj se prepoznaju učinak i angažman, dajemo im pravovremenu, konstruktivnu i uvažavajuću povratnu informaciju. A od naših zaposlenika tražimo maksimalan angažman i povratnu informaciju o našoj međusobnoj suradnji.

Učinkoviti smo i potičemo dinamičnost

Ne prestajemo postajati boljima. Stalno propitujemo postojeće načine poslovanja i provodimo neophodne promjene. Zadržavamo već postojeća rješenja za koja znamo da su najbolja. Kao rukovoditelji vodimo računa o tome da svi procesi i dogovori u svakodnevnom poslovanju prate ta načela. 

 

Pravedni smo i gradimo povjerenje

Kao rukovoditelji svakome prilazimo s uvažavanjem i bez predrasuda. Imamo povjerenja u naše zaposlenike da će se uspješno nositi s odgovornosti koju smo im prenijeli. Kontrolu shvaćamo kao podršku, a ne kao izraz nepovjerenja. Pogreške doživljavamo kao priliku za učenje i rast. Kao rukovoditelji stalno razvijamo partnerski odnos s našim članovima tima. Dosljedno provodimo ono što tvrdimo. 

 

Odgovorni smo i dajemo primjer

Kao rukovoditelji ponašamo se poduzetnički: razmišljamo i djelujemo odgovorno kao da se radi o našem vlastitom poduzeću. Odgovornost spuštamo na odgovarajuće razine. Na taj način omogućujemo našim zaposlenicima veću slobodu u radu, istovremeno postavljajući jasne granice za samostalno donošenje odluka. U svemu što radimo ponašamo se kao uzor. 

 


HR nagrade

Potvrdili smo da su nam zaposlenici na prvom mjestu

Top Employer

Četvrtu godinu zaredom dobitnici smo međunarodnog certifikata Top Employer! Dobitnik smo prestižnog međunarodnog certifikata Top Employer Croatia 2023 i Top Employer Europe 2023 koji nas je pozicionirao uz bok europskih kompanija s najboljim praksama u upravljanju ljudskim potencijalima.

CEP

Sedmu godinu za redom potvrdili smo standarde certifikata Poslodavac Partner koji dodjeljuje konzultantska kuća SELECTIO tvrtkama koje u svojem poslovanju demonstriraju izvrsne prakse upravljanja zaposlenicima. Visoki standardi Certifikata potvrđeni već u prvoj godini certificiranja, a kontinuiranim unaprjeđenjem naših HR procesa ostvarujemo još bolje rezultate. Ovo priznanje potvrđuje da su nam zadovoljstvo i razvoj zaposlenika na prvom mjestu.

Tvrtka prijatelj zdravlja

Prvi smo trgovački lanac u Hrvatskoj kojem je dodijeljeno priznanje „Tvrtka prijatelj zdravlja“, a dodjeljuje se tvrtkama koje svojim zaposlenicima omogućuju usvajanje zdravih životnih navika, promiču zdravlje na radnom mjestu i kroz različite inicijative i programe pokazuju da brinu o zdravlju svojih zaposlenika. Promicanje zdravlja i  zdravog načina života dio je naše strategije upravljanja ljudskim resursima, a ovo priznanje pokazatelj je da se krećemo u pravom smjeru.  

Izvrsnost u upravljanju izazovima

Nagrađeni smo priznanjem Izvrsnost u izazovima za kvalitetno upravljanje zaposlenicima u nepredvidljivim okolnostima. Veseli nas što smo i ovim priznanjem koju dodjeljuje grupacija Selectio prepoznati kao tvrtka koja u kriznim trenucima brzo prilagođava važne HR procese. Kao dio branše koja je pod velikim pritiskom u izazovnim uvjetima, očuvali smo radna mjesta, nagradili naše zaposlenike i osigurali lanac opskrbe uz zaštitu zdravlja naših zaposlenika i kupaca. Ponosni smo i na donaciju od 500.000 kn bolnicama, podršku domaćim proizvođačima i veliku donaciju voća i povrća Crvenom križu.
Ponuda poslova

Želiš nam se pridružiti? Čekaju te natječaji za razna radna mjesta.

Mi kao poslodavac

Dajemo ti uvid u naše aktivnosti i benefite te otkrivamo kako je zaista raditi kod nas.

Prednosti za zaposlenike

Provjeri kakve pogodnosti za zaposlenike nudimo i iskoristi najbolje uvjete za svoju karijeru.