O nama

Kao dio Schwarz grupacije, Kaufland je jedan od vodećih trgovačkih poduzeća na europskom tržištu. Ne samo u Hrvatskoj, već i u Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Moldaviji zalažemo se za visoku kvalitetu, velik izbor i povoljne cijene naših proizvoda. Da bismo to i održali, nastavljamo se razvijati i orijentirati na očekivanja i želje naših kupaca.

Naša tvrtka

Zajedno stvaramo iskustvo kupnje

Uz otprilike 20.000 proizvoda regionalne kvalitete, brendiranih proizvoda i atraktivnih vlastitih brandova, u naših 48 poslovnica u Hrvatskoj nudimo najbolji izbor za kupnju svih kućanskih potrepština na jednom mjestu, dok naši zaposlenici osiguravaju najbolju kvalitetu proizvoda.

Bilo da se nalazimo u našim poslovnicama, centrali ili logističko-distibutivnom centru - u Hrvatskoj, naših 3500 zaposlenika svakodnevno naporno radi kako bi osigurali uspjeh naše tvrtke. Mi promoviramo pojedinačni potencijal i podržavamo naše zaposlenike kao snažan, dinamičan i pravedan poslodavac. Našu suradnju uvijek karakterizira pošten pristup i zajednički cilj učiniti dobro još boljim.

Naše trgovine

U naših 48 poslovnica oslanjamo se na modernu, energetski učinkovitu tehnologiju i na naše vrijedne zaposlenike koji svakodnevno daju sve od sebe i čine svaku kupnju dobrim iskustvom za naše kupce.

Logističko-distributivni centar

Naša Logistika osigurava optimalnu isporuku robe u naše poslovnice. Time se svakodnevno osigurava svježina i dostupnost proizvoda. Naš Logističko-distributivni centar nalazi se na lokaciji Jastrebarsko.

Naša centrala

Naša Centrala se nalazi u Zagrebu. Tu se nalaze razni sektori za podršku našim poslovnicama. Od Izgradnje i nekretnina, Nabave i Tehničke Nabave, Financija i administracije do Ljudskih resursa, Marketinga, Korporativnih komunikacija te IT područja.


Organizacijska kultura

Naša temeljna načela u svakodnevnom radu

Organizacijske vrijednosti

Organizacijske vrijednosti su temeljna načela koja određuju naše ponašanje, upućuju na ono što nam je važno i što nas motivira.

Učinkovitost  je odlučujući temelj našeg uspjeha. Pretpostavke visokog radnog učinka su rad, usmjerenost na rezultate, hrabrost i strast. To vrijedi za pojedince, ali i za cijeli tim.

Dinamičnost je snaga kojom unapređujemo dobre prakse i stvaramo nove vrijednosti. Dinamičnost podrazumijeva spremnost i sposobnost za promjenu te odlučno preuzimanje odgovornosti. Na taj način ostvarujemo sve što naumimo.

Pravednost počiva na poštovanju i uvažavanju. Uz povjerenje, pravednost je temelj na kojem gradimo međusobnu suradnju. Ona nam pomaže da dosljedno ostvarujemo ciljeve.

Osnovna načela poslovanja

Temelj za naš svakodnevni rad i suradnju su naša osnovna načela poslovanja, a njihov je cilj stvaranje dodatnih vrijednosti za naše kupce, zaposlenike, društvo i okoliš.

 • Zadovoljstvo kupaca određuje naše poslovanje.
 • Povoljan odnos cijena i usluga određuje našu tržišnu poziciju.
 • Rastemo kroz ekspanziju i neprestano poboljšanje u našim poslovnicama.
 • Kao jedno od poduzeća unutar grupe radimo sustavno.
 • Brze i učinkovite odluke te jednostavni radni procesi osiguravaju naš uspjeh.
 • Pridržavamo se postojećih zakona i internih smjernica.
 • U našem svakodnevnom poslovanju preuzimamo gospodarsku, društvenu i ekološku odgovornost.
 • Pravedan odnos prema svakome u poduzeću je zajamčen.
 • Međusobno se poštujemo i potičemo.
 • Pridržavamo se dogovora u atmosferi međusobnog povjerenja.
 • Pohvala, priznanje i konstruktivna kritika termini su koji u svakodnevnom radu određuju našu radnu klimu.
 • Okružujemo se jakim zaposlenicima, a zamjena je osigurana u svakoj organizacijskoj jedinici.

Načela rukovođenja

Obvezujuće obećanje našim zaposlenicima

Jasno komuniciramo & usmjeravamo 

Kao rukovoditelji jasno prenosimo informacije i sadržaje te na taj način osiguravamo učinkovitost u njihovoj primjeni. Našim suradnicima pravovremeno stavljamo na raspolaganje sve informacije važne za izvršavanje zadataka. Otvoreno i pravovremeno se suočavamo s konfliktima i konstruktivno ih rješavamo. 

Razvijamo suradnike & prepoznajemo potencijale

Naše zaposlenike educiramo te im omogućujemo da rastu zajedno sa svojim zadacima. Stvaramo radnu okolinu u kojoj se prepoznaju učinak i angažman, dajemo im pravovremenu, konstruktivnu i uvažavajuću povratnu informaciju. A od naših zaposlenika tražimo maksimalan angažman i povratnu informaciju o našoj međusobnoj suradnji.

Učinkoviti smo i potičemo dinamičnost

Ne prestajemo postajati boljima. Stalno propitujemo postojeće načine poslovanja i provodimo neophodne promjene. Zadržavamo već postojeća rješenja za koja znamo da su najbolja. Kao rukovoditelji vodimo računa o tome da svi procesi i dogovori u svakodnevnom poslovanju prate ta načela. 

 

Pravedni smo i gradimo povjerenje

Kao rukovoditelji svakome prilazimo s uvažavanjem i bez predrasuda. Imamo povjerenja u naše zaposlenike da će se uspješno nositi s odgovornosti koju smo im prenijeli. Kontrolu shvaćamo kao podršku, a ne kao izraz nepovjerenja. Pogreške doživljavamo kao priliku za učenje i rast. Kao rukovoditelji stalno razvijamo partnerski odnos s našim članovima tima. Dosljedno provodimo ono što tvrdimo. 

 

Odgovorni smo i dajemo primjer

Kao rukovoditelji ponašamo se poduzetnički: razmišljamo i djelujemo odgovorno kao da se radi o našem vlastitom poduzeću. Odgovornost spuštamo na odgovarajuće razine. Na taj način omogućujemo našim zaposlenicima veću slobodu u radu, istovremeno postavljajući jasne granice za samostalno donošenje odluka. U svemu što radimo ponašamo se kao uzor. 

 


HR nagrade

Potvrdili smo da su nam zaposlenici na prvom mjestu

Equal Pay Champion

Equal Pay Champion je prvi certifikat u Hrvatskoj koji se vodi principom „jednaka plaća za jednaki rad“. Projekt je pokrenut s ciljem prepoznavanja poslodavaca koji su odlučni u tome da postignu ravnopravnost, pravednost i jednakost u svojoj organizaciji. Ovaj certifikat predstavlja ključni korak u izgradnji transparentnih sustava plaća na radnim mjestima diljem Hrvatske.Sustav nagrađivanja u Kauflandu je integriran u HR procese i politike te su postavljeni kriteriji koji se odnose jednako prema svim skupinama zaposlenika, neovisno o rodu. Certifikat Equal pay Champion dodatno potvrđuje da smo na pravome putu ka još transparentnijem društvu u kojem su raznolikost, jednakost i inkluzija vrijednosti koje se ispisuju velikim slovima.

Top Employer

Petu godinu zaredom dobitnici smo međunarodnog certifikata Top Employer! Dobitnik smo prestižnog međunarodnog certifikata Top Employer Croatia 2024 i Top Employer Europe 2024 koji nas je pozicionirao uz bok europskih kompanija s najboljim praksama u upravljanju ljudskim potencijalima.

CEP

Osmu godinu zaredom potvrdili smo standarde Poslodavac Partner koji dodjeljuje konzultantska kuća SELECTIO tvrtkama koje u svojem poslovanju demonstriraju izvrsne prakse upravljanja zaposlenicima. Visoki standardi Certifikata potvrđeni su već u prvoj godini certificiranja, a kontinuiranim unaprjeđenjem naših HR procesa ostvarujemo još bolje rezultate. Ovo priznanje potvrđuje da su nam zadovoljstvo i razvoj zaposlenika na prvom mjestu.

Tvrtka prijatelj zdravlja

Prvi smo trgovački lanac u Hrvatskoj kojem je dodijeljeno priznanje „Tvrtka prijatelj zdravlja“, a dodjeljuje se tvrtkama koje svojim zaposlenicima omogućuju usvajanje zdravih životnih navika, promiču zdravlje na radnom mjestu i kroz različite inicijative i programe pokazuju da brinu o zdravlju svojih zaposlenika. Promicanje zdravlja i zdravog načina života dio je naše strategije upravljanja ljudskim resursima, a ovo priznanje pokazatelj je da se krećemo u pravom smjeru.  

MAMFORCE zajednica odgovornih poslodavaca

Drugu godinu zaredom dodijeljen nam je MAMFORCE standard – certifikat koji tvrtke stječu u okviru projekta “Rekreiraj život i posao za žene i muškarce”. Kompanije koje sudjeluju u projektu prolaze kroz evaluaciju postojećih poslovnih praksi, iskustva rada i zadovoljstva zaposlenih. U fokusu našeg djelovanja nalaze se naši zaposleni i stoga kontinuirano radimo na kreiranju radne okoline u kojoj će se svi osjećati ugodno i zadovoljno. Kroz razne inicijative i pogodnosti te jednake mogućnosti za sve zaposlene stvaramo dodanu vrijednost kompaniji, privlačimo i zadržavamo radnu snagu.
Ponuda poslova

Želiš nam se pridružiti? Čekaju te natječaji za razna radna mjesta.

Mi kao poslodavac

Dajemo ti uvid u naše aktivnosti i benefite te otkrivamo kako je zaista raditi kod nas.

Prednosti za zaposlenike

Provjeri kakve pogodnosti za zaposlenike nudimo i iskoristi najbolje uvjete za svoju karijeru.