O nama

Kao dio Schwarz grupacije, Kaufland je jedan od vodećih trgovačkih poduzeća na europskom tržištu. Ne samo u Hrvatskoj, već i u Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Moldaviji zalažemo se za visoku kvalitetu, velik izbor i povoljne cijene naših proizvoda. Da bismo to i održali, nastavljamo se razvijati i orijentirati na očekivanja i želje naših kupaca.

Naša tvrtka

Zajedno stvaramo iskustvo kupnje

Uz otprilike 20.000 proizvoda regionalne kvalitete, brendiranih proizvoda i atraktivnih vlastitih brandova, u naših 48 poslovnica u Hrvatskoj nudimo najbolji izbor za kupnju svih kućanskih potrepština na jednom mjestu, dok naši zaposlenici osiguravaju najbolju kvalitetu proizvoda.

Bilo da se nalazimo u našim poslovnicama, centrali ili logističko-distibutivnom centru - u Hrvatskoj, naših 3500 zaposlenika svakodnevno naporno radi kako bi osigurali uspjeh naše tvrtke. Mi promoviramo pojedinačni potencijal i podržavamo naše zaposlenike kao snažan, dinamičan i pravedan poslodavac. Našu suradnju uvijek karakterizira pošten pristup i zajednički cilj učiniti dobro još boljim.

Naše trgovine

U naših 48 poslovnica oslanjamo se na modernu, energetski učinkovitu tehnologiju i na naše vrijedne zaposlenike koji svakodnevno daju sve od sebe i čine svaku kupnju dobrim iskustvom za naše kupce.

Logističko-distributivni centar

Naša Logistika osigurava optimalnu isporuku robe u naše poslovnice. Time se svakodnevno osigurava svježina i dostupnost proizvoda. Naš Logističko-distributivni centar nalazi se na lokaciji Jastrebarsko.

Naša centrala

Naša Centrala se nalazi u Zagrebu. Tu se nalaze razni sektori za podršku našim poslovnicama. Od Izgradnje i nekretnina, Nabave i Tehničke Nabave, Financija i administracije do Ljudskih resursa, Marketinga, Korporativnih komunikacija te IT područja.


Naše organizacijske vrijednosti

Naše organizacijske vrijednosti kao temelj

Organizacijske vrijednosti su temeljna načela koja određuju naše ponašanje. One usmjeravaju naša opažanja, naše odluke i naše djelovanje - svaki dan. Upućuju na ono što nam je važno i što nas motivira. 

Učinak

RASTEMO ZAJEDNO I NADMAŠUJEMO VLASTITE GRANICE.

Učinak je osnova našeg djelovanja. To nas čini ponosnima i utire put našem osobnom rastu, kao tima i kao tvrtke. Postavljamo si ambiciozne, ali realistične ciljeve koje strastveno slijedimo. Imamo velike planove i želimo pokrenuti stvari. Izazove s kojima se susrećemo pretvaramo u prilike. Tražimo učinkovita rješenja i biramo pragmatičan pristup. Na taj način jačamo svoju vodeću poziciju i stvaramo dodatnu vrijednost za naše kupce.

Poštovanje

NAŠ FOKUS SU LJUDI.

Shvaćamo da poštovanje znači otvorenost, uvažavanje i pravednost. Razgovaramo jedni s drugima, ne jedni o drugima. Tako stvaramo kulturu u kojoj se svi cijene. Predani smo jednakim mogućnostima prihvaćajući različitost s osjećajem znatiželje i prepoznajući je kao snagu. Poštivanje drugih temelj je našeg uspjeha.

Povjerenje

VJERUJEMO JEDNI DRUGIMA I JEDNI U DRUGE.

Povjerenje je osnova za sve, a posebno za odličnu suradnju. Zato vjerujemo jedni drugima i vjerujemo jedni u druge. Komuniciramo otvoreno i iskreno. Svi se mogu pouzdati u nas i našu riječ jer mi se držimo svojih obećanja i dogovora. Učimo na svojim greškama kako bismo se dalje razvijali i rasli.

Čvrsto na zemlji

SANJAMO VELIKE SNOVE DOK STOJIMO ČVRSTO NA ZEMLJI.

Naš stav „stojimo čvrsto na zemlji” jedan je od stupova našeg uspjeha i stabilnosti. Tako smo postali veliki igrač i tako ćemo nastaviti rasti i u budućnosti, a istovremeno ostati čvrsto na zemlji. Usmjereni smo na rezultate, poznajemo svoje snage i slabosti te se s njima nosimo konstruktivno. Prije svega, odnosimo se jedni prema drugima kao prema jednakima i cijenimo svačiji doprinos.

Povezanost

“MI” JE JAČE OD MNOGIH “JA”.

Povezanost znači solidarnost i odanost. Želimo da se svi osjećaju kao dio naše zajednice jer zajedno smo jači nego sami. Usredotočeni smo na snažne, dugoročne odnose, kako unutarnje tako i vanjske. Znamo da možemo biti uspješni samo ako se držimo zajedno.


Naša osnovna načela poslovanja

Osnovna načela u našem svakodnevnom radu

Osnovna načela poslovanja

Temelj za naš svakodnevni rad i suradnju su naša osnovna načela poslovanja, a njihov je cilj stvaranje dodatnih vrijednosti za naše kupce, zaposlenike, društvo i okoliš.

 • Zadovoljstvo kupaca određuje naše poslovanje.
 • Povoljan odnos cijena i usluga određuje našu tržišnu poziciju.
 • Rastemo kroz ekspanziju i neprestano poboljšanje u našim poslovnicama.
 • Kao jedno od poduzeća unutar grupe radimo sustavno.
 • Brze i učinkovite odluke te jednostavni radni procesi osiguravaju naš uspjeh.
 • Pridržavamo se postojećih zakona i internih smjernica.
 • U našem svakodnevnom poslovanju preuzimamo gospodarsku, društvenu i ekološku odgovornost.
 • Pravedan odnos prema svakome u poduzeću je zajamčen.
 • Međusobno se poštujemo i potičemo.
 • Pridržavamo se dogovora u atmosferi međusobnog povjerenja.
 • Pohvala, priznanje i konstruktivna kritika termini su koji u svakodnevnom radu određuju našu radnu klimu.
 • Okružujemo se jakim zaposlenicima, a zamjena je osigurana u svakoj organizacijskoj jedinici.

Načela rukovođenja

Obvezujuće obećanje našim zaposlenicima

Jasno komuniciramo & usmjeravamo 

Kao rukovoditelji jasno prenosimo informacije i sadržaje te na taj način osiguravamo učinkovitost u njihovoj primjeni. Našim suradnicima pravovremeno stavljamo na raspolaganje sve informacije važne za izvršavanje zadataka. Otvoreno i pravovremeno se suočavamo s konfliktima i konstruktivno ih rješavamo. 

Razvijamo suradnike & prepoznajemo potencijale

Naše zaposlenike educiramo te im omogućujemo da rastu zajedno sa svojim zadacima. Stvaramo radnu okolinu u kojoj se prepoznaju učinak i angažman, dajemo im pravovremenu, konstruktivnu i uvažavajuću povratnu informaciju. A od naših zaposlenika tražimo maksimalan angažman i povratnu informaciju o našoj međusobnoj suradnji.

Učinkoviti smo i potičemo dinamičnost

Ne prestajemo postajati boljima. Stalno propitujemo postojeće načine poslovanja i provodimo neophodne promjene. Zadržavamo već postojeća rješenja za koja znamo da su najbolja. Kao rukovoditelji vodimo računa o tome da svi procesi i dogovori u svakodnevnom poslovanju prate ta načela. 

 

Pravedni smo i gradimo povjerenje

Kao rukovoditelji svakome prilazimo s uvažavanjem i bez predrasuda. Imamo povjerenja u naše zaposlenike da će se uspješno nositi s odgovornosti koju smo im prenijeli. Kontrolu shvaćamo kao podršku, a ne kao izraz nepovjerenja. Pogreške doživljavamo kao priliku za učenje i rast. Kao rukovoditelji stalno razvijamo partnerski odnos s našim članovima tima. Dosljedno provodimo ono što tvrdimo. 

 

Odgovorni smo i dajemo primjer

Kao rukovoditelji ponašamo se poduzetnički: razmišljamo i djelujemo odgovorno kao da se radi o našem vlastitom poduzeću. Odgovornost spuštamo na odgovarajuće razine. Na taj način omogućujemo našim zaposlenicima veću slobodu u radu, istovremeno postavljajući jasne granice za samostalno donošenje odluka. U svemu što radimo ponašamo se kao uzor. 

 


HR nagrade

Potvrdili smo da su nam zaposlenici na prvom mjestu

Equal Pay Champion

Equal Pay Champion je prvi certifikat u Hrvatskoj koji se vodi principom „jednaka plaća za jednaki rad“. Projekt je pokrenut s ciljem prepoznavanja poslodavaca koji su odlučni u tome da postignu ravnopravnost, pravednost i jednakost u svojoj organizaciji. Ovaj certifikat predstavlja ključni korak u izgradnji transparentnih sustava plaća na radnim mjestima diljem Hrvatske.Sustav nagrađivanja u Kauflandu je integriran u HR procese i politike te su postavljeni kriteriji koji se odnose jednako prema svim skupinama zaposlenika, neovisno o rodu. Certifikat Equal pay Champion dodatno potvrđuje da smo na pravome putu ka još transparentnijem društvu u kojem su raznolikost, jednakost i inkluzija vrijednosti koje se ispisuju velikim slovima.

Top Employer

Petu godinu zaredom dobitnici smo međunarodnog certifikata Top Employer! Dobitnik smo prestižnog međunarodnog certifikata Top Employer Croatia 2024 i Top Employer Europe 2024 koji nas je pozicionirao uz bok europskih kompanija s najboljim praksama u upravljanju ljudskim potencijalima.

CEP

Osmu godinu zaredom potvrdili smo standarde Poslodavac Partner koji dodjeljuje konzultantska kuća SELECTIO tvrtkama koje u svojem poslovanju demonstriraju izvrsne prakse upravljanja zaposlenicima. Visoki standardi Certifikata potvrđeni su već u prvoj godini certificiranja, a kontinuiranim unaprjeđenjem naših HR procesa ostvarujemo još bolje rezultate. Ovo priznanje potvrđuje da su nam zadovoljstvo i razvoj zaposlenika na prvom mjestu.

Tvrtka prijatelj zdravlja

Prvi smo trgovački lanac u Hrvatskoj kojem je dodijeljeno priznanje „Tvrtka prijatelj zdravlja“, a dodjeljuje se tvrtkama koje svojim zaposlenicima omogućuju usvajanje zdravih životnih navika, promiču zdravlje na radnom mjestu i kroz različite inicijative i programe pokazuju da brinu o zdravlju svojih zaposlenika. Promicanje zdravlja i zdravog načina života dio je naše strategije upravljanja ljudskim resursima, a ovo priznanje pokazatelj je da se krećemo u pravom smjeru.  

MAMFORCE zajednica odgovornih poslodavaca

Drugu godinu zaredom dodijeljen nam je MAMFORCE standard – certifikat koji tvrtke stječu u okviru projekta “Rekreiraj život i posao za žene i muškarce”. Kompanije koje sudjeluju u projektu prolaze kroz evaluaciju postojećih poslovnih praksi, iskustva rada i zadovoljstva zaposlenih. U fokusu našeg djelovanja nalaze se naši zaposleni i stoga kontinuirano radimo na kreiranju radne okoline u kojoj će se svi osjećati ugodno i zadovoljno. Kroz razne inicijative i pogodnosti te jednake mogućnosti za sve zaposlene stvaramo dodanu vrijednost kompaniji, privlačimo i zadržavamo radnu snagu.
Ponuda poslova

Želiš nam se pridružiti? Čekaju te natječaji za razna radna mjesta.

Mi kao poslodavac

Dajemo ti uvid u naše aktivnosti i benefite te otkrivamo kako je zaista raditi kod nas.

Prednosti za zaposlenike

Provjeri kakve pogodnosti za zaposlenike nudimo i iskoristi najbolje uvjete za svoju karijeru.