Informacije i savjeti za prijavu

Što je sve dio uspješne prijave na natječaj? Koji su dokumenti važni? Kako funkcionira proces prijave? Kako se najbolje pripremiti za intervju? Kad se prijavljuješ za posao mogu se pojaviti razna pitanja i nedoumice. Na ovom mjestu možeš pronaći odgovore na najčešća pitanja i savjete vezane uz prijavu za posao.

Tvoja prijava

Online

Pronađi odgovarajuće radno mjesto na našem portalu  karijera. U postavkama imaš mogućnost aktivirati obavijesti o otvorenim radnim mjestima.

Kad pronađeš otvoreno radno mjesto koje te zanima, u samo nekoliko koraka možeš se jednostavno online putem  prijaviti. Za slanje online prijave postoje dva načina. Nakon uspješne online prijave, dobit ćeš i potvrdu.

Prijava na natječaj bez izrade korisničkog profila

Opcija prijave na natječaj bez izrade korisničkog profila  omogućuje ti prijavu u svega nekoliko klikova. Na ovaj nam način šalješ samo osnovne informacije naznačene kao obavezna polja, bez dodatne registracije. No, u bilo kojem trenutku možeš odabrati i mogućnost za izradu korisničkog profila. Sve što trebaš napraviti je: u gornjem desnom kutu kliknuti na polje „Prijava u profil“, zatim klikni na pitanje „Zaboravili ste lozinku?“ i upiši svoju e-mail adresu koja je korištena prilikom prijave. Mailom ćeš dobiti odgovor i moći ćeš upisati lozinku kojom ćeš ubuduće pristupati svom profilu koji će automatski biti generiran. S novom lozinkom imaš mogućnost pristupiti svom profilu i raditi sve izmjene koje smatraš potrebnima.

Prijava na natječaj putem korisničkog profila

Ako odabereš opciju prijave na natječaj putem korisničkog profila, prilikom izrade imaš mogućnost odmah odabrati svoje korisničko ime i lozinku.  Na ovaj način možeš u bilo kojem trenutku raditi izmjene u svom profilu. Ako primjerice želiš dodati neke dokumente (motivacijsko pismo, životopis ili svjedodžbe) svojoj prijavi ili ne želiš više biti prijavljen na natječaj, u svom profilu možeš napraviti željene izmjene.

Savjeti za prijavu

Istakni se i pokaži svoje jake strane

Prouči radnu poziciju za koju se prijavljuješ

Na svaki natječaj primimo veliki broj prijava, stoga je izuzetno važno istaknuti se među ostalim kandidatima. Svaki naš zaposlenik ima jake strane, a odlikuje ih motiviranost, pouzdanost i želja da dobre stvari učine još boljima. U potrazi smo za kandidatima koji iste vrijednosti dijele zajedno s nama i, ovisno o poslovnom području i poziciji za koju se prijavljuju, imaju razvijene profesionalne vještine i sposobnosti. Prouči zahtjeve radnog mjesta za koje se prijavljuješ, kao i iskustva kolegica i kolega koji već rade na željenoj poziciji. Detalje o poslovnim područjima Prodaja, Logistika i Centrala pronađi ovdje, a iskustva naših kolegica i kolega možeš pronaći na našem LinkedIn profilu

Prilagodi svoj životopis i motivacijsko pismo

Životopis i motivacijsko pismo koje šalješ prilikom prijave na naš otvoreni natječaj nude nam mnoštvo informacija o tebi. Te informacije trebaju biti relevantne za poziciju za koju se prijavljuješ i predstaviti tvoj profesionalni razvojni put, formalno obrazovanje i poslovne preferencije. Istakni svoje jake strane, opiši usvojene vještine i predstavi nam najbolju verziju sebe! 

Pripremi se za intervju

Poziv na intervju prilika je da se međusobno upoznamo i detaljnije predstavimo. Znamo da je selekcijski postupak stresan, stoga se trudimo prijateljskim nastupom stvoriti ugodnu i povjerljivu atmosferu međusobnog uvažavanja. Posveti vrijeme za pripremu za intervju kako bi tvoj nastup bio samopouzdan i upečatljiv, pripremi pitanja koja ćeš postaviti i – sretno!

Njegujemo kulturu povratne informacije

Povratna informacija izuzetno nam je važna, stoga svim kandidatima koji su se prijavili na otvoreni natječaj pravovremeno šaljemo povratnu informaciju o daljnjim koracima u selekcijskom procesu. Isto tako, svim kandidatima koji su bili na prvom selekcijskom krugu šaljemo e-mail s anketom u kojoj anonimno ocjenjuju selekcijski proces. Povratna informacija kandidata nam je bitna jer veliku pažnju posvećujemo kvaliteti našeg selekcijskog procesa.


Selekcijski proces

Pregled selekcijskog procesa po etapama

Pregled selekcijskog procesa

Pregledaj našu aktualnu ponudu poslova i prijavi se na otvoreni natječaj koji najviše odgovara tvojim kompetencijama i interesima. Prijaviti se možeš na dva načina – s izradom korisničkog profila ili bez izrade korisničkog profila. 

Pregled selekcijskog procesa

Nakon uspješno poslane prijave, očekuj automatski odgovor koji ti potvrđuje da smo tvoju prijavu zaprimili. Naš tim za selekciju će uskoro krenuti s obradom tvoje prijave. Dok čekaš povratnu informaciju, upoznaj se s nama kao poslodavcem. Pročitaj iskustva zaposlenika, provjeri koje benefite nudimo i zašto smo jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. 

Pregled selekcijskog procesa

Naš tim za selekciju će povratnu informaciju na tvoju prijavu javiti u roku od tjedan dana, telefonski ili putem maila. Znamo koliko je važna povratna informacija, stoga se ponosimo činjenicom da svaki prijavljeni kandidat dobije odgovor na poslanu zamolbu.

Pregled selekcijskog procesa

Naš selekcijski postupak provodimo prema objektivnim kriterijima kao što su dosadašnje radno iskustvo, stručnost i kompetencije, a za prvi selekcijski krug biramo kandidate čije kompetencije najviše udovoljavaju našim trenutnim potrebama. 

Pregled selekcijskog procesa

Negativan odgovor na tvoju prijavu znači da smo za sljedeći selekcijski krug odabrali kandidate koji u tom trenutku više odgovaraju potrebama radnog mjesta. Pozivamo te da i dalje pratiš naše natječaje i veselimo se tvojoj prijavi!

Poziv na prvi selekcijski krug je stigao? Super! Veselimo se što ćemo te bolje upoznati. Ovisno o poziciji za koju se prijavljuješ, razgovor može trajati između 30 i 90 minuta, a za neke od pozicija provodimo i poseban postupak odabira kandidata koji traje dva do tri sata.

Ostale informacije o selekcijskom postupku pronađi na našim stranicama, a za dodatna pitanja javi nam se na karijera@kaufland.hr


Naš selekcijski postupak

Predselekcija

U predselekciji provjeravamo odgovarali tvoj profil traženom profilu za otvoreno radno mjesto. Brz proces selekcije iznimno nam je važan. Zato ćemo te u najkraćem mogućem roku e-mailom ili telefonski obavijestiti o statusu tvoje prijave. Za sva dodatna pitanja, možeš nas kontaktirati putem maila navedenog u kontaktima. Naš selekcijski postupak provodimo prema objektivnim kriterijima kao što su dosadašnje radno iskustvo, stručnost i kompetencije – neovisno o tome koje je netko nacionalnosti, dobi, spola ili vjeroispovijesti.

Telefonski intervju

U selekcijskom postupku za određene pozicije s odabranim kandidatima imamo i telefonski intervju u trajanju  oko 30 minuta. Želja nam je da kroz telefonski razgovor steknemo dojam o kandidatu, razriješimo eventualne nejasnoće iz prijave i predstavimo radno mjesto za koje tražimo odgovarajuće kandidate.

 

Online testiranje

Za određene pozicije u selekcijskom postupku koristimo i online testove. Online testovi služe za provjeru kognitivnih sposobnosti kandidata temeljem kojih odlučujemo odgovara li kandidat zahtjevima radnog mjesta koje nudimo. Za ispunjavanje online testova kandidatima preporučamo da rezerviraju barem 45 minuta svog vremena.

Osobno upoznavanje

Prilikom osobnog upoznavanja na razgovoru za posao želimo te u prvoj liniji bolje upoznati i dati ti informacije o našem poduzeću. Saznaj više o zadacima koji te čekaju na radnom mjestu za koje se prijavljuješ, o našoj organizacijskoj kulturi, svojim budućim kolegicama i kolegama te o poslovnom području u kojem tvoj tim djeluje. Imaš naravno mogućnost postaviti pitanja nama o svemu što te zanima. Ovisno o poziciji za koju se prijavljuješ, razgovor može trajati između 30 i 90 minuta. Tvoj budući nadređeni i kolegica ili kolega iz poslovnog područja za koje se prijavljuješ, vodit će razgovor s tobom. Ovisno o poziciji za koju se prijavljuješ, moguće je da te pozovemo i na drugi krug razgovora uživo.

Za neke od pozicija provodimo i poseban postupak odabira kandidata koji traje dva do tri sata. Za vrijeme upoznavanja kroz ovaj postupak imaš priliku uvjeriti nas da si najbolji odabir za otvorenu poziciju kroz razgovor, igru uloga ili svoje prezentacijske vještine,  a mi ćemo ti ponuditi uvid u našu organizacijsku kulturu.

Sljedeći koraci

Kad završi naš selekcijski postupak u nakrećem mogućem roku javit ćemo ti i našu odluku. U slučaju da je naš odgovor pozitivan, o tome ćemo te obavijestiti telefonski. O svim  pojedinostima vezane uz izradu ugovora o radu razgovarat ćemo prije poziva na potpisivanje ugovora.Česta pitanja

Sve što trebaš znati o postupku prijave

U procesu prijave mogu se pojaviti mnoga pitanja. U nastavku ćeš naći pregled najčešćih pitanja i odgovora.

Mogu li se istovremeno prijaviti na više otvorenih natječaja?

Ako imaš odgovarajuće kvalifikacije za više trenutno otvorenih radnih mjesta, rado možeš poslati svoju prijavu na sve natječaje koji te zanimaju. Nama je važno samo da se prijaviš za ono radno mjesto za koje smatraš da najbolje odgovara tvojim interesima i kvalifikacijama.

Mogu li poslati otvorenu molbu za posao?

Natječaje za radna mjesta kod nas otvaramo samo kad za time imamo potrebu, zato nam nažalost nije moguće poslati otvorenu prijavu. Sva trenutno otvorena radna mjesta pronaći ćeš na našoj stranici posao. Ako trenutno ni jedno otvoreno radno mjesto ne odgovara tvojim željama, u postavkama svog profila na našem portalu karijera možeš aktivirati obavijesti o novim otvorenim radnim mjestima.

Putem e-maila zaprimat ćeš redovito informacije o otvorenim radnim mjestima koja odgovaraju kriterijima prema tvom izboru.

Mogu li mijenjati postavke/ kriterije za obavijesti o novim otvorenim radnim mjestima?

Za primanje obavijesti putem maila o novim otvorenim radnim mjestima potreban ti je vlastiti profil na našem korisničkom portalu. Tamo možeš u „postavkama“ u bilo kojem trenutku odrediti kriterije prema kojima ćeš dobivati obavijesti.

Ako još uvijek nemaš pristupne podatke za svoj profil, u bilo kojem trenutku se možeš prijaviti. Sve što trebaš napraviti je na stranici s otvorenim radnim mjestima u gornjem desnom kutu kliknuti na polje „Prijava u profil“, zatim klikni na pitanje „Zaboravili ste lozinku?“ i upiši svoju e-mail adresu koja je korištena prilikom prijave. Mailom ćeš dobiti odgovor i moći ćeš upisati lozinku kojom ćeš ubuduće pristupati svom profilu koji će automatski biti generiran ako u pretrazi otvorenih radnih mjesta klikneš na polje „prijava u profil“. 

Koji je rok za prijavu na otvoreno radno mjesto?

Kod nas nema roka za prijavu. U bilo kojem trenutku možeš se prijaviti na otvorena radna mjesta koja se nalaze na našoj stranici posao. Što se prije prijaviš na otvoreni natječaj to je veća vjerojatnost da ćemo tvoju prijavu uzeti u obzir.

Mogu li nakon što pošaljem prijavu raditi izmjene i dodavati dokumente?

Ako se prijavljuješ putem korisničkog profila, u bilo kojem trenutku možeš promijeniti ili ažurirati svoje osobne podatke i informacije o svojoj karijeri, kao i priloge u profilu - čak i za natječaje koji su trenutno otvoreni.

Ako šalješ prijavu bez korištenja korisničkog profila, dokumente možeš dodati na sljedeći način:

 1. Idi na web stranicu kaufland.hr/posao i klikni na "Prijava u profil" u gornjem desnom kutu zaslona.
 2. Klikni na "Zaboravili ste lozinku?" i unesi e-mail adresu navedenu prilikom prijave.
 3. Dobit ćeš e-mail s linkom. Klikni na link i kreiraj lozinku.
 4. S e-mail adresom i novom lozinkom moći ćeš pristupiti svom automatski generiranom profilu.
 5. S tim pristupnim podacima moći ćeš i ubuduće pristupati svom profilu i raditi sve potrebne izmjene.

Mogu li prekinuti online prijavu i nastaviti je kasnije?

Ako se prijavljuješ putem korisničkog profila, možeš prijavu bilo kad prekinuti i nastaviti. Prijavu je potrebno spremiti prije izlaska iz sustava. Kasnije možeš nastaviti i dovršiti postupak prijave.

Kako mogu povući svoju prijavu?

 

 

Svoju prijavu bez korisničkog profila možeš povući na sljedeći način:

 

 1. Idi na web stranicu kaufland.hr/posao i klikni na "Prijava u profil" u gornjem desnom kutu zaslona.
 2. Klikni na "Zaboravili ste lozinku?" i unesi e-mail adresu navedenu prilikom prijave.
 3. Dobit ćeš e-mail s linkom. Klikni na link i kreiraj lozinku.
 4. Prijavi se i u rubrici „Poslovi na koje ste se prijavili“ klikni na natječaj iz kojeg želiš povući prijavu.
 5. Svoju prijavu povuci klikom na „Poništi prijavu“.

Zaboravio/la sam svoju lozinku za pristupanje korisničkom profilu.

Nema problema! Zaboravljenu lozinku možeš ažurirati na sljedeći način:

 1. Idi na web stranicu kaufland.hr/posao i klikni na "Prijava u profil" u gornjem desnom kutu zaslona.
 2. Klikni na "Zaboravili ste lozinku?" i unesi e-mail adresu navedenu prilikom prijave.
 3. Dobit ćeš e-mail s linkom. Klikni na link i kreiraj novu lozinku.

Kako mogu izbrisati svoj profil?

Svoj profil možeš izbrisati na sljedeći način:

 1. Idi na web stranicu kaufland.hr/posao i klikni na "Prijava u profil" u gornjem desnom kutu zaslona.
 2. Unesi e-mail adresu i lozinku navedenu prilikom prijave.
 3. U rubrici „Mogućnosti“ klikni na „Postavke“.
 4. Svoj profil izbriši klikom na „Izbriši profil“.

Na što moram obratiti pažnju kad šaljem prijavu?

Bit će nam drago ako svojoj prijavi odlučiš dodati motivacijsko pismo, životopis, svjedodžbu ili neki drugi dokument. Možeš ih priložiti prilikom prijave ili naknadno. Dokumenti koje prilažeš trebali bi biti u dobroj kvaliteti, a formati koje možeš koristiti su sljedeći:

DOCX, PDF, CSV, JPG, PNG (nikako: MSG, PPT ili XLS).
Maksimalna veličina datoteke : 5 MB po datoteci

Što se događa s mojim osobnim podacima?

Obrada osobnih podataka i pohrana

Koliko dugo moji podaci ostaju pohranjeni ?

Sve informacije o obradi i čuvanju tvojih podataka pronaći ćeš u našoj Izjavi o korištenju osobnih podataka. Svoj profil naravno u bilo kojem trenutku možeš obrisati.

Obrađuju li se moji osobni podaci?

Osobne podatke koje nam dostaviš prilikom popunjavanja Kontaktnog formulara, telefonski  ili mailom, tretiramo potpuno povjerljivo. Tvoje podatke koristimo isključivo za obradu tvoje prijave na natječaj. Pravnu osnovu za obradu podataka čini čl. 6. st. 1 t. (f) Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR). Više informacija o našim pravilima privatnosti možeš pronaći ovdje.

Ponuda poslova

Želiš nam se pridružiti? Čekaju te natječaji za razna radna mjesta.

Mi kao poslodavac

Dajemo ti uvid u naše aktivnosti i benefite te otkrivamo kako je zaista raditi kod nas.

Prednosti za zaposlenike

Provjeri kakve pogodnosti za zaposlenike nudimo i iskoristi najbolje uvjete za svoju karijeru.