Karijera rukovoditelja

Želiš li preuzeti rukovoditeljsku odgovornost, prijavi se na otvoreni natječaj jer možda si baš ti osoba koja će uspješno motivirati i voditi jedan od naših timova.

Jednake mogućnosti

Svatko doprinosi uspjehu tvrtke

Jednako postupanje i poštena suradnja pod jednakim uvjetima je naša praksa - i mi to tražimo. Djelujemo bez predrasuda. Poštujemo različite osobnosti naših zaposlenika i koristimo ih za uspješan razvoj zajedno.

Kao pravedan poslodavac imamo objektivne kriterije odabira za zapošljavanje i razvoj koji osiguravaju jednakost bez obzira na podrijetlo, spol, dob, spolnu orijentaciju, religiju ili tjelesna ograničenja. Ponosni smo na suradnju s udrugama za osobe s intelektualnim oštećenjem čiji su štićenici i naši zaposlenici. Također, potičemo i rad tvrtki koje zapošljavaju osobe s 50% i više invaliditeta kroz ostvarenu poslovnu suradnju. Da smo pravedan poslodavac koji pruža jednake mogućnosti svima, potvrđuje i podatak da kod nas rade zaposlenici od 18 do 65. Osim toga, naša jedinstvena struktura plaća u cijeloj tvrtki temelji se na objektivnim kriterijima kao što su radno iskustvo, stručnost i kompetencije.


Žene na rukovodećim pozicijama

Jake žene, snažno vodstvo

U području vodstva već živimo ravnotežu. Skoro polovicu naših rukovodećih pozicija drže žene. Želimo to dodatno promicati u budućnosti i ojačati profesionalne jednake mogućnosti.

Razvoj karijere

Kao tvrtka visokih performansi nudimo različite perspektive za profesionalni razvoj. Kako bi naši zaposlenici kontinuirano rasli profesionalno i osobno prema svojim zadacima, promičemo međusobnu razmjenu znanja i iskustava. Kao dio naše kulture povratnih informacija, menadžeri to aktivno podržavaju kroz redovite diskusije s povratnim informacijama. Zajedno prepoznajemo potencijal i oslobađamo ga kroz intenzivnu podršku. Tomu u prilog govori i činjenica da je u prošloj godini više od 15% naših zaposlenika interno unaprijeđeno.

Pravedan sustav plaća

Imamo širok raspon karijera, ovisno o životnoj situaciji i ciljevima.

Kao pošteni poslodavac, nama je važno da se naša atraktivna primanja temelje isključivo na objektivnim kriterijima i aktivnostima - bez obzira na spol. Vodeći se načelom transparentnosti imamo jasno definiran sustav plaća, a puno pažnje posvećujemo dodatnom nagrađivanju naših zaposlenika koji svojim trudom i posvećenim radom doprinose našim rezultatima. Našim zaposlenicima isplaćujemo neto nagrade za ostvarene radne rezultate dva puta godišnje, a dodatno imamo i nagrade za najbolje ostvarene rezultate u poslovnicama.  

Usklađenost poslovnog i privatnog života

Razvijamo organizacijsku kulturu u kojoj našim zaposlenicima želimo olakšati stvaranje ravnoteže poslovnog i privatnog života.

Svi naši zaposlenici imaju 5-dnevni radni tjedan bez obzira na poslovno područje i plaćena im je svaka minuta njihovog rada jer imamo elektroničku evidenciju radnog vremena u svim našim poslovnim područjima.

Za sve naše zaposlenike koji se vraćaju s rodiljnog odnosno roditeljskog dopusta kroz fleksibilni radni aranžman nudimo mogućnost da prvih mjesec dana rade 50% ili 75% radnog vremena kako bismo im omogućili lakši povratak poslovni svijet. Taj period zaposlenici mogu iskoristiti za ponovno uhodavanje u posao.

Pružamo mogućnost da roditelji đaka-prvaka dobiju plaćeni dopust prvog ponedjeljka u rujnu. 

Imamo i mogućnosti korištenja Sabbaticala - neplaćenog dopusta bez navođenja razloga, u trajanju od 1, 2 ili 3 mjeseca, za sve naše zaposlenike koji imaju neprekinuti radni staž u grupaciji Schwarz dulji od 5 godina. 


Iskustvo

Moj karijerni put

Pročitaj iskustva naših zaposlenika

''Osim razvojnih mogućnosti, ističu se i benefiti koje Kaufland nudi, od brojnih financijskih pogodnosti, pogodnosti za roditelje i za ravnotežu privatnog i poslovnog života, do raznih projekata za poticanje zdravlja zaposlenika. Tu su i ostali benefiti poput zajedničkih druženja i zabava nekoliko puta godišnje, petodnevnog radnog tjedna koji mi je vrlo bitan, ali i fer odnosa prema zaposlenicima u kojem se sve obveze poslodavca prema zaposlenicima ispunjavaju korektno i na vrijeme.''

 

Jelena B., regionalna voditeljica prodaje

Možeš li opisati svoj razvojni put u Kauflandu od svojih početaka do danas?

U Kauflandu sam od 2005. godine kada se otvorila  poslovnica u Sinju. Počela sam raditi na odjelu blagajne kao voditeljica smjene blagajne. Nakon kratkog vremena postala sam asistent za kadrovske poslove, što sam obavljala do 2014. godine. Tada sam odabrana za trenera kod uvođenja autodispo procesa za regiju Dalmacija, a kasnije i Istra. Moje dužnosti kao trenera bile su školovanje i podrška djelatnicima. Nakon uspješno provedene implementacije,  završenog uhodavanja i otvorenja poslovnice Središće krajem 2016. godine, preuzela sam poziciju voditelja poslovnice idućih 6 mjeseci. U 2017. godini po otvorenju još jedne poslovnice Kauflanda, ovaj put u Dalmaciji u Makarskoj, preuzela sam funkciju voditelja te poslovnice do kraja 2018. godine, kada sam preuzela našu najveću poslovnicu Kauflanda u Splitu. Na toj poziciji sam bila do sredine 2019. godine kada je započelo moje uhodavanje za regionalnog voditelja prodaje, a od kolovoza 2019. godine sam službeno preuzela odgovornost za regiju Dalmacija.

Što bi izdvojila kao najveći izazov u svome poslu, a što te u poslu najviše veseli?

S obzirom da sam osoba koja voli promjene, isprobavati nove stvari i istraživati svoje granice, dinamika mog posla je nešto što mi izrazito odgovara. Vrlo važno mi je postizanje rezultata u svim segmentima poslovanja i karijere, a ono što me najviše veseli je ugodna suradnja s kolegama koja omogućuje da ostvarujemo sjajne rezultate i da svakodnevno zajedno postajemo sve bolji.

Kakvo je tvoje mišljenje o razvojnim mogućnostima u Kauflandu?

Smatram da je Kaufland poslodavac koji svojim zaposlenicima nudi mogućnosti za razvoj i napredovanje, naravno, ovisno o vlastitim ambicijama, profesionalnim interesima i željama. Pri tome su vrlo bitni alati kojima se zaposlenike razvija, od uhodavanja, raznih internih i eksternih edukacija, mentorskog programa, upravljanja talentima.... Ovdje se talenti prepoznaju i dodatno razvijaju unutar stručnog i područja osobnog razvoja, što mogu potvrditi i iz vlastitog iskustva. Moram pohvaliti i mentorski program za rukovoditelje u kojem također sudjelujem, a namijenjen je rukovoditeljima koji su u sklopu procesa upravljanja talentima prepoznati kao razvojni potencijali. S mentorstvom sam vrlo zadovoljna jer se puno radi na jačanju rukovoditeljskih kompetencija s fokusom na naših 5 načela rukovođenja.

Jesu li ispunjena tvoja očekivanja po pitanju prilika za razvoj i napredovanje unutar organizacije?

Prilika za učenje i napredovanje ne manjka. Moja očekivanja su ispunjena jer Kaufland zaista kontinuirano ulaže u moj razvoj i edukaciju. Zadovoljna sam jer se trud i jake strane svakog zaposlenika prepoznaju i dodatno razvijaju, a kompetencije se na jednak način procjenjuju, čime se osigurava i transparentnost. Kao rukovoditelju mi je osobito jako bitno razvijati i svoj tim što u konačnici rezultira i boljim radnim učinkom, ali i većim zadovoljstvom zaposlenika.

Na koji način postižeš i održavaš ravnotežu između privatnog i poslovnog života?

Uz moju trenutnu poziciju dolazi velika odgovornost i obveze, ali mi je jako važno imati vremena za obitelj. Biti zaposlena majka veliki je izazov. Trudim se isplanirati slobodno vrijeme tako da najveći dio vremena provedem s obitelji. Najčešće isplaniramo odlazak u kino ili na večeru. Uz benefite za roditelje koje imamo u Kauflandu, ono što mi dodatno uvelike omogućava da kvalitetno provedem vrijeme s obitelji je petodnevni radni tjedan.

Što je, prema tvojem mišljenju, najbolje što Kaufland kao poslodavac nudi svojim zaposlenicima?

Kao što sam već spomenula, meni je osobno jako važno učenje, osobni i profesionalni razvoj i mogućnost napredovanja, pri čemu se Kaufland ističe kao odgovoran poslodavac. Osim razvojnih mogućnosti, ističu se i benefiti koje Kaufland nudi, od brojnih financijskih pogodnosti, pogodnosti za roditelje i za ravnotežu privatnog i poslovnog života, do raznih projekata za poticanje zdravlja zaposlenika. Tu su i ostali benefiti koji povećavaju zadovoljstvo zaposlenika poput zajedničkih druženja i zabava nekoliko puta godišnje, petodnevnog radnog tjedna koji mi je vrlo bitan, ali i fer odnosa prema zaposlenicima u kojem se sve obveze poslodavca prema zaposlenicima ispunjavaju korektno i na vrijeme.


Dodatno

Ovo bi te moglo zanimati

Ponuda poslova

Želiš nam se pridružiti? Čekaju te natječaji za razna radna mjesta.

Mi kao poslodavac

Dajemo ti uvid u naše aktivnosti i benefite te otkrivamo kako je zaista raditi kod nas.

Prednosti za zaposlenike

Provjeri kakve pogodnosti za zaposlenike nudimo i iskoristi najbolje uvjete za svoju karijeru.