Svi poslovi vode u Kaufland

Team

Budi i ti s direktorom na „Ti” 

Kaufland kultura promiče otvorenu komunikaciju i zajedništvo. To znači da međusobno pričamo o svemu i da smo svi na ti.

A to znači i da zajedno sastančimo, radimo i partijamo na velikom ljetnom i zimskom partyju. 

 

Kako gradimo organizacijsku kulturu?

Naše organizacijske vrijednosti i načela rukovođenja služe nam kao nit vodilja. Funkcija predstavnika za zaposlenika jest da osigurava da naša načela i vrijednosti doista žive u organizacijskoj kulturi, dok je njegova glavna zadaća komunikacija sa zaposlenicima. 

Predstavnici za zaposlenike djeluju kao neutralni, neovisni sugovornici kojima se naši zaposlenici u svakom trenutku mogu obratiti s povjerenjem vezano uz procese rada, suradnju u svom timu, radne uvjete, načela rukovođenja i organizacijske vrijednosti. 

Koja je uloga predstavnika za zaposlenike? 

Svrha naše pozicije jesu razgovori sa zaposlenicima u kojima razgovaramo o atmosferi u timovima, međuljudskim odnosima, rukovođenju, radnim uvjetima te svim drugim temama koje utječu na zadovoljstvo naših kolegica i kolega u poslovnicama i logistici.

Svaki razgovor je anoniman i povjerljiv te putem istih pokušavamo dati našim kolegicama i kolegama nove perspektive, smjernice do njihovih ciljeva te smo im podrška u svakom trenutku. Na temelju prikupljenih informacija prezentiramo trendove zadovoljstva naših zaposlenika, njihovih radnih iskustava, atmosferu u pojedinim poslovnim područjima te im na neposredan način pokušavamo osigurati kvalitetne uvjete za svakodnevni rad i razvoj.

Ivan P., Predstavnik za zaposlenike

Na koji se način žive organizacijske vrijednosti u poduzeću?

Sigurni smo kako je davanje primjera vlastitim ponašanjem, međusobno poštivanje i uvažavanje te kvalitetna komunikacija nešto što je krucijalno u svakom kolektivu i što je također izrazito bitno našim zaposlenicima.

Povezanost i građenje povjerenja sa svakim zaposlenikom čvrst su temelj svakog našeg odnosa.

Kako se mjeri timska kultura u Kauflandu? 

Timska se kultura u Kauflandu mjeri ispitivanjem zaposlenika o njihovom zadovoljstvu pomoću anketa, provođenjem fokus grupa te kroz svakodnevne razgovore s predstavnicima za zaposlenike.

Putem navedenih metoda u svakom trenutku imamo pouzdane i relevantne pokazatelje krećemo li se u zadanom smjeru.

Na koji se način slave timski uspjesi u Kauflandu?

Kaufland sustavno ulaže u organizaciju različitih zajedničkih aktivnosti čime gradi povezanost između zaposlenika, stvara jače veze, razvija povjerenje i pruža svojim zaposlenicima pristup tehnikama unaprjeđivanja sebe, svog poslovanja, ali i svog cijelog tima.

Svaki uspjeh, individualan ili timski, obilježimo na prikladan način te međusobno podijelimo to zadovoljstvo, kao i izazovne trenutke. 

 Što je tjedan kolegijalnosti i zašto se održava?

Tjedan kolegijalnosti se obilježava ove godine drugi put i ima za cilj promicanje timske kulture, naših organizacijskih vrijednosti te kohezije. Svaka poslovnica i poslovno područje iz logistike i centrale birat će najkolegu ili najkolegicu te će sami definirati koja su to ponašanja i vrijednosti koja najkolega ili najkolegica ima odnosno pokazuje, dok će pobjednici dobiti vrijedne nagrade. 

Ove godine ćemo razviti i ulogu Ambasadora, koji će biti svojevrsno "ljepilo" među svojim kolegicama i kolegama. 


Razgovori s našim kolegicama i kolegama

Koliko su naši zaposlenici zadovoljni radom u Kauflandu, najbolje možeš saznati iz prve ruke! 

 


Kako bi opisala timsku kulturu u svojoj poslovnici? 

Timska se kultura u mojoj poslovnici odlikuje kroz slogu u timu i međusobno nadopunjavanje. Ono što bih posebno istaknula je da uskačemo jedni drugima i pomažemo kada god je to potrebno, bilo da se radi o zamjeni za godišnji odmor ili odlasku na sezonu.

Svima nam je važno da zajedničkim snagama napravimo što bolji mogući posao s osmijehom na licu. Mi smo odličan tim.

Tatjana B., - zaposlenica na odjelu mesnice u poslovnici Đakovo 

Što te posebno veseli na poslu?

Trudimo se svakom novom zaposleniku prenijeti sve potrebno znanje za obavljanje posla. Kad sam tek došla u Kaufland, kolegice i kolege su mi bili velika podrška. Kad god mi nešto ne bi bilo jasno, objasnili bi mi sve što je bilo potrebno. Imaš volje raditi kada znaš da si u radnom okruženju u kojem ti žele pomoći.

Prije nego što sam prihvatila posao u Kauflandu i odlučila promijeniti firmu, bilo me je strah prihvaćanja od strane kolegica i kolega s obzirom da se radi o puno većem kolektivu. Sada sam sretna što sam donijela tu odluku. Nije moglo biti bolje.

Ima li nešto što bi posebno istaknula o radu u Kaufland timu?

Istaknula bih međusobnu komunikaciju počevši od jutarnjeg sastanka na kojem radimo podjelu poslova i dogovaramo tko što radi kako bismo napravili posao korektno i prema dogovoru.

Ono što dodatno pospješuje komunikaciju je obraćanje na „Ti“. Problemi se rješavaju brže jer je komunikacija jednostavnija upravo zato što se na taj način razbije hijerarhijska barijera. Radna atmosfera je ugodna jer i dok radimo dobacujemo šale jedni drugima. Kupci su tako opušteniji i zadovoljniji kad nas vide sretne.

Kako vi u poslovnici Đakovo organizirate ljetnu i zimsku zabavu?  

Zimsku zabavu smo prošle godine organizirali u jednom restoranu uz živu muziku. Plesalo se do jutra i hrana je bila sjajna. Ono što me najviše zaintrigiralo je da je voditelj poslovnice s nama plesao cijelo vrijeme.

Posebno bih izdvojila što stvarno većina zaposlenika dođe na zabavu tako da je dobra atmosfera zagarantirana. Već se sada veselim ovogodišnjim zabavama.


Benefiti

Naši zaposlenici ostvaruju mnogo pluseva: neto nagrade dva puta godišnje i neto dodaci na mjesečnoj bazi, regres, božićnica i uskrsnica, slobodni dani za posebne prilike, pokloni za zaposlenike samo su neki od njih. Puno pažnje posvećujemo dodatnom nagrađivanju naših zaposlenika koji svojim trudom i posvećenim radom doprinose našim rezultatima. U skladu s time, uz ostale pogodnosti, uveli smo nagradu za angažiranost te plaćamo svaku minutu radnog vremena.

 

 


Kako koristiš benefite koje Kaufland nudi? 

Raspored rada, s kojim smo upoznati dva tjedna unaprijed, omogućuje mi pravovremeno organiziranje i planiranje svojih poslovnih obaveza te njihovo usklađivanje s onim privatnim. Također, mogu unaprijed rezervirati slobodne dane ili godišnji odmor. Petodnevni radni tjedan je za mene idealan jer mi omogućuje dovoljno vremena za obnovu energije, što je ujedno i ključno za održavanje visoke produktivnosti i kvalitete rada tijekom radnog tjedna.

Dodatno, poslodavac nudi razne pogodnosti kao znak zahvalnosti za trud i angažman. Prigodni pokloni, pokloni za djecu, jubilarne nagrade i bonusi svakih šest mjeseci samo su neki od načina iskazivanja zahvalnosti za doprinos radu. Navedeni bonusi mi pružaju financijsku sigurnost te omogućuju da ostvarim dugoročne planove, kao što su štednja i ulaganje u dugoročne planove.

Marijana R.T., zaposlenica na gastro odjelu u poslovnici Studentski grad 

Imaš li multisport karticu?

Smatram da je MultiSport kartica jako dobra ideja za motiviranje zaposlenika na zdrav i aktivan život budući da sufinancira korištenje različitih sportskih sadržaja.

Sama sam na pragu realizacije navedenog te vjerujem kako ću pronaći aktivnost za sebe koja mi najbolje odgovara.

Kako koristiš Božićnicu?

Božićnica, jednako kao i Uskrsnica, odličan je dodatak na plaću u doba tih blagdana. Drago mi je što svake godine mogu računati s tim iznosom na svojoj Kaufland potrošačkoj kartici kojeg koristim prilikom kupnje namirnica za ručak, kolače ili ostale stvari.

Veseliš li se poklonima poslodavca tijekom godine, koji bi izdvojila?

Naravno! Jako se veselim svim poklonima koje dobivamo od poslodavca. Od kada sam zaposlenik Kauflanda, pokloni su samo mali dio zahvale no, predivan znak pažnje koji me uvijek iznenadi. Izdvojila bih zdravi poklon, kojemu se posebno veselim zbog njegovog sadržaja, a to su vitamini, pokoja kozmetika te zdrave slastice te Božićni poklon, koji je nadasve koristan i ima posebnu čar. 

 Tihana Č., zamjenica voditelja poslovnice u Sloboštini

 

Što misliš o prigodnim darovima tijekom godine? 

Smatram kako je to predivan znak pažnje za naš radni doprinos. Pokloni su raznovrsni te se daruju u skladu sa prigodom, rođendanski poklon, Božićni paket, paketić za Svetog Nikolu za zaposlenike koji imaju djecu, zdravi pokloni. Jako je lijep osjećaj kada te se poslodavac sjeti za rođendan, ujedno mi je to i najslađi poklon.

 

 

 


Plaća

Pošten rad zaslužuje i poštenu plaću i zato tome pridajemo maksimalnu pažnju. Obračunavamo i isplaćujemo svaku minutu rada, a sama isplata plaće je 3. radni dan u mjesecu. Bez iznimke. Kontinuirano, već 5. godinu zaredom, prilagođavamo i povećavamo plaće naših zaposlenika i uvodimo nove financijske dodatke. Isto tako, kao pravedan poslodavac, mi imamo objektivne kriterije odabira za zapošljavanje i razvoj koji osiguravaju jednakost bez obzira na podrijetlo, spol, dob, spolnu orijentaciju ili religiju.

 

 

Povećanje plaće

Učestali rast plaće mi puno znači jer kontinuirano nagrađivanje zaposlenika garantira da su moj trud i rad prepoznati te me motivira na daljnji razvoj. U ovih godinu dana rada u Kauflandu, dva puta sam dobila povećanje plaće.

Tatjana B., - zaposlenica na odjelu mesnice u poslovnici Đakovo 

Isplata plaća

Sama isplata plaće uvijek je treći radni dan u mjesecu i to mi je bitno jer mogu računati na pouzdanost i dosljednost svoga poslodavca. 

 

Elektronička evidencija radnog vremena

Osim 5-dnevnog radnog tjedna koji mi je bitan za postizanje ravnoteže između privatnog i poslovnog života, spomenula bih i opciju elektronske evidencije radnog vremena.

Takva evidencija je bitna jer se radno vrijeme računa od trenutka kada započnem do trenutka kada završavam s radom.

 


Karijera

Mi smo učinkoviti, dinamični i pravedni te u skladu s time svojim zaposlenicima nudimo raznolike mogućnosti za razvoj karijere. Razvijamo i unapređujemo svoje zaposlenike te im dajemo potrebne kvalifikacije za daljnji profesionalni razvoj u organizaciji. Kod nas možeš karijeru započeti u području koji nije strogo vezan uz tvoju naobrazbu. Važno je samo da pokažeš motivaciju, upornost, zalaganje i želju za razvojem. Ako dovoljno čvrsto “zagrizeš”, u Kauflandu možeš daleko dogurati

 

Kako si gradila svoju karijeru u Kauflandu?

Svoju poslovnu karijeru započela sam s 18 godina i to baš u Kauflandu, na poziciji radnika na mliječnom odjelu, nakon kojeg sam postala specijaliste radnik robe, a dospjela sam sve do moje trenutne pozicije, voditelja odjela neprehrambene robe. Zadovoljna sam sa svojim dosadašnjim postignućem s obzirom da moj prvi radni odnos kojeg sam započela prije osam godina još uvijek traje!

 Helona H., voditeljica odjela u poslovnici Jankomir

 

Što ti je važno u svakodnevnom radu?

Najbitnija stvar tijekom radnog dana mi je dobra komunikacija kako s kolegama, tako i s kupcima.

Zadovoljstvo kupaca ključna je vrijednost u našem svakodnevnom radu. Ako su kupci zadovoljni, zadovoljni smo i mi.

 

Što bi poručila mladima koji razmišljaju o karijeri u prodaji?

Mladim ljudima koji se žele prijaviti za posao u Kauflandu poručila bih da budu svoji, da idu bez straha prema novim ciljevima i da se svakom zadatku posvete koliko god mogu.

Svaki izazov s kojim se susretnu neka shvate kao način za usvajanje novih znanja i vještina. Neka samo hrabro koračaju na svoja prva radna mjesta, jer se hrabrost i upornost uvijek isplate.

 

Kako organiziraš svoj privatni i poslovni život?

Uz posao, studentica sam studija Međunarodnih odnosa i diplomacije. Ravnotežu između posla i studija je moguće pronaći, naravno, uz dobru organizaciju vremena.

Najveću pozornost zapravo pridajem poslu i studiju, zato ih uvijek i stavljam na prvo mjesto. Smatram da ako sam dovoljno uporna, mogu postići sve što želim.

 


Work-life balance

Znamo koliko je važna ravnoteža između privatnog i poslovnog života. Zato svojim zaposlenicima osiguravamo: klizno radno vrijeme, rad od doma 2 dana tjedno i fleksibilni radni aranžman za roditelje, koji se vraćaju s porodiljnog dopusta, gdje imaju mogućnost rada prvih mjesec dana na 50% ili 75% radnog vremena, kako bismo im olakšali povratak u poslovni svijet. Taj period zaposlenici mogu iskoristiti za ponovno uhodavanje u posao.

Velika je još prednost što radimo na povezivanju naših timova kroz zajedničke aktivnosti koje organiziramo dva puta godišnje, kako bi zaposlenicima dali priliku za druženje van radnog mjesta.

 

Kakvi su uvjeti rada u Kauflandu?

Odlični! Inače ne bih bila danas tu. U Kaufland sam došla kao student prije 6 godina u odjel Ljudskih potencijala, gdje i danas radim. U međuvremenu sam napredovala na više pozicije i prvenstveno je to razlog zašto sam još uvijek tu i pravi ambasador svog poslodavca. U Kauflandu ćete dobiti pozitivnu radnu atmosferu, priliku za učenje i napredovanje. Osim toga, nikada vam neće biti dosadno i monotono, dapače.

Raditi u Kauflandu je dinamično, izazovno, ali i zahtjevno, no uz odlične kolege i međuljudske odnose i najzahtjevniji se zadaci odrađuju bez prevelikog stresa i napetosti.

Marija L., specijalistica u Ljudskim potencijalima 

 

 

Kako iz perspektive centrale funkcionira rad od doma?

Govoreći iz vlastite perspektive, rekla bih jako dobro. Čini mi se da je velik broj kolega prepoznao ovu mogućnost kao dodatni benefit i često ga koristi. Jedna od najvećih prednosti je fleksibilnost u radu - možeš raditi kada i gdje si najproduktivniji. Nekada je to ured, a nekada i vikendica na moru. Osobno ga često koristim, a posebice kada  moram odraditi zadatke koji zahtijevaju mir i koncentraciju, što je ponekad u uredu teško imati.

Čime se baviš u slobodno vrijeme? 

Budući da sam otvorena osoba, slobodno vrijeme provodim vani – kava, šetnja, izlasci.

Također, uživam u čitanju dobrih knjiga te gledanju filmova ili serija. Isto tako ne propuštam prilike za putovanje. Sljedeća postaja je Andaluzija.

 

Kako funkcionira fleksibilni aranžman za roditelje?

Kolegice koje su do sada koristile ovu pogodnost imaju samo pozitivna iskustva i preporučile bi svakom roditelju da ju iskoristi, jer im je uvelike olakšalo povratak u poslovni svijet i pronalaženje balansa između privatnih i poslovnih obaveza. Tu pogodnost ne koriste samo kolegice, već i kolege, što je doista zanimljiva mogućnost.


Čime se baviš u svoje slobodno vrijeme?

U slobodno se vrijeme ponajviše bavim kućanskim tehničkim hobijima koji uključuju sve od sitnih građevinskih radova pa sve do onih većih kao što su popravci električnih aparata.

Kako bih se najbolje opustio uz posao, velik dio svog vremena provodim u vrtu, gdje vodim brigu o domaćem povrću i voću koje uzgajam.:  S tim sam hobijem spojio ugodno s korisnim, odnosno opuštanje, poticanje kreativnosti te zdravu prehranu.

 Antun D., radnik na odjelu prehrane u poslovnici Vinkovci

Imaš li vremena uz posao i za svoj hobi?

Ključ je uspjeha dobra organizacija. Rasporedi na poslu su unaprijed postavljeni na oglasnoj ploči, što mi i omogućuje da planiram unaprijed.

Kaufland mi pomaže da iskoristim svoje vrijeme na najbolji mogući način. Veliki je plus što imam dva dana u tjednu slobodna. Zahvaljujući njima imam dovoljno vremena za odmor, hobi te za obavljanje privatnih obaveza.

 


Ponuda poslova

Želiš nam se pridružiti? Čekaju te natječaji za razna radna mjesta.

Mi kao poslodavac

Dajemo ti uvid u naše aktivnosti i benefite te otkrivamo kako je zaista raditi kod nas.

Prednosti za zaposlenike

Provjeri kakve pogodnosti za zaposlenike nudimo i iskoristi najbolje uvjete za svoju karijeru.