Učenici u Kauflandu

Započni kod nas svoju budućnost u trgovini. Želimo u svakodnevnoj radnoj praksi otkrivati zaposlenike s potencijalom za razvoj i pružiti im priliku da kod nas razvijaju svoju karijeru, a zapošljavanjem učenika koji su kod nas obavljali svoju stručnu praksu samo je jedan od primjera kojima to i dokazujemo!

Ovdje se možeš prijaviti za učeničku praksu!

Najvažnije informacije

Učenička praksa ukratko

Školska godina

2020. / 2021.

Početak prijava

Kolovoz 2020.

Polaznici

Učenici strukovnih škola
(za zanimanje prodavač/ica)

Prednosti

Što ti nudimo?

  • upoznavanje procesa unutar trgovine u uspješnom međunarodnom poduzeću
  • raznovrsne zadatke u odličnom timu
  • stručne mentore

Preduvjeti

Koji su preduvjeti za obavljanje stručne prakse?

  • pohađanje 1., 2. ili 3. razreda srednje strukovne škole za zanimanje prodavač/prodavačica
  • interes za radom u trgovini
  • ljubaznost i otvorenost u komunikaciji

Iskustvo

Saznaj dojmove iz prve ruke

Provođenjem učeničke prakse Kaufland kao poslodavac aktivno sudjeluje u obrazovanju budućih naraštaja prodavača. Neke od učenika koji su se tijekom obavljanja učeničke prakse u našim poslovnicama pokazali kao izuzetno motivirani i marljivi smo po završetku prakse i zaposlili. Jedna od takvih učenica je i naša kolegica iz poslovnice Velika Gorica, Katarina R. S Katarinom smo razgovarali o njenim iskustvima tijekom učeničke prakse u Kauflandu.

Katarina, ispričaj nam nešto o svom srednjoškolskom obrazovanju.

Završila sam Ekonomsku školu u Velikoj Gorici, smjer Prodavač. To je trogodišnji smjer, po završetku sam upisala i 4. godinu,  za smjer Komercijalista. Oduvijek jako volim trgovinu te sam se raspitivala kako izgleda raditi u trgovini, a nakon trogodišnjeg obrazovanja sam upisala dodatnu 4.godinu jer sam bila željna dodatnih znanja.

Zašto si se odlučila za praksu baš u Kauflandu?

Moja obitelj oduvijek kupuje u Kauflandu, te mi je to bio poticaj da se baš tu prijavim za učeničku praksu. Prošla sam selekcijski postupak te sam 2. i 3. razred provela na praksi u poslovnici u Velikoj Gorici.

Kako je izgledao selekcijski postupak za učeničku praksu?

Cijeli postupak je bio vrlo jednostavan, prijavu za učeničku praksu sam predala u samoj poslovnici. Vrlo brzo nakon toga su me kontaktirali i pozvali na razgovor u poslovnicu Velika Gorica. Obavila sam razgovor s voditeljem poslovnice i nakon nekoliko dana primila pozitivnu povratnu informaciju – dobila sam priliku da radim na praksi u Kauflandu.

Što si tada, kao učenica, očekivala od prakse?

Htjela sam vidjeti praktičnu stranu svega što smo u školi učili u teoriji. Pazila sam na nastavni plan i vodila računa o tome da sadržaje iz škole naučim i kroz praksu.

Je li Kaufland ispunio tvoja očekivanja i na koji način? Kako je izgledao tvoj "radni dan" tijekom prakse?

Kaufland je u potpunosti ispunio moja očekivanja! Tijekom prakse najviše sam radila na odjelu Voća i povrća, naučila sam raditi na skeneru i stekla puno znanja o svježini asortimana. Također, u 3.razredu sam učila raditi i na blagajni.
Svidjelo mi se što je svaki radni dan započeo timskim sastankom, na kojem sam i ja sudjelovala. O svemu se otvoreno razgovaralo, a ja sam se od prvog dana prakse  osjećala kao da sam došla u jednu veliku obitelj!

Na koji način ti je mentor bio podrška tijekom učeničke prakse?

Moj mentor mi je jako pomogao da se uklopim u tim i vodio je brigu o mom planu prakse.

Kada se praksa privodila kraju jesi li razmišljala da nastaviš raditi u Kauflandu?

Naravno! Raspitivala sam se o mogućnostima zapošljavanja, no ugovor o radu sam mogla dobiti tek kada sam napunila 18 godina pa sam morala biti strpljiva! Kako mi je posao trebao, zaposlila sam se privremeno u jednoj drugoj trgovini no znala sam da to nije dugotrajno rješenje jer sam htjela raditi u Kauflandu.

Kako si se osjećala kada si dobila ponudu za posao?

Bila sam jako sretna! Počela sam raditi u sredini koju sam poznavala i dočekalo me pozitivno radno okruženje na koje sam bila navikla još na praksi.

Na kojem radnom mjestu danas radiš?

Radim na uslužnom pultu, na delikatesi. To je bilo radno mjesto koje nisam upoznala tijekom prakse, no svidjelo mi se upravo zato što sam tu imala puno za naučiti. A kolegice koje su me uhodavale su bile velika pomoć!


Ponuda poslova

Želiš nam se pridružiti? Čekaju te natječaji za razna radna mjesta.

Sustav za prijave na natječaje

Prijavi se na natječaj i prati status svoje prijave.

Prednosti za zaposlenike

Provjeri kakve pogodnosti za zaposlenike nudimo i iskoristi najbolje uvjete za svoju karijeru.