Započni karijeru kod nas u Trainee programu!

Na završnoj si godini studija ili već imaš diplomu u ruci? Nemaš radnog iskustva, ali imaš želju za učenjem u dinamičnom okruženju? Onda postani naš Trainee, od početka preuzmi odgovornost i aktivno sudjeluj u stvaranju uspješne budućnosti našeg poduzeća. Tijekom dvanaestomjesečnog programa nauči sve što će ti kod nas trebati za razvoj uspješne karijere. Prati nas i prijavi se na naše otvorene natječaje za Trainee program.

Najvažnije na jednom mjestu

Trainee program ukratko

  • Preduvjet: završna godina  ili uspješno završen fakultet
  • Trajanje: 12 mjeseci
  • Početak: listopad
  • Plaća: 103.200 kuna bruto godišnje
  • Prijave od: 19.8.2019. - 6.9.2019.

Prednosti

Što ti nudimo?

  • jednogodišnji program usmjeren na učenje u praksi
  • strukturirano uhodavanje i stručno mentorstvo
  • odgovorne i zanimljive zadatke i rad na projektima
  • nastavak karijere u tvrtki po završetku programa
  • atraktivna primanja


Više o prednostima koje nudimo svojim zaposlenicima saznaj ovdje.


Sadržaj trainee programa

Što možeš očekivati?

Tijekom prvih šest mjeseci u tvom budućem sektoru do izražaja će doći tvoje jake strane. Saznat ćeš sve o zadacima i procesima te istovremeno preuzeti odgovornost vođenja vlastitog projekta. Taj ćeš projekt obrađivati tijekom cjelokupnog trajanja trainee programa. Nakon isteka prvih šest mjeseci u nadolazećem periodu u trajanju od tri mjeseca svoja ćeš znanja pokazati  u jednoj od poslovnica ili u centralnim poslovnim područjima, ovisno o tome za koji trainee program se prijaviš. Osim toga ćeš tijekom posljednja tri mjeseca programa steći detaljni uvid u dodirne točke tvog budućeg sektora s ostalim organizacijskim jedinicama. Nakon uspješnog završetka trainee programa prelaziš na svoje ciljano radno mjesto, a sve u okviru strukturiranog uhodavanja.


Poslovno područje Prodaja

Iskustvo Jelene Ć.

Jelena iznosi svoja iskustva o Trainee programu

Želiš saznati više o Jeleni i njenom iskustvu u poslovnom području Prodaja? Pročitaj više u našem tekstu.

 

Kako si saznao/la za naš Trainee program i što te motiviralo da se prijaviš?

Nakon što sam završila Ekonomski fakultet u Zagrebu, uz studentski posao, aktivno sam pretraživala oglase za poslove i pronašla oglas koji me je privukao prvenstveno iz razloga što je namijenjen osobama koje su tek završili svoje školovanje.

Koliko dugo si Trainee u Kauflandu i u kojem poslovnom području?

Moj Trainee program je započeo u listopadu 2018. godine u poslovnom području Prodaja. Školovanje je usmjereno prema rukovodećem kadru same poslovnice. Nakon dosadašnjih osam mjeseci, trenutno sam pri kraju druge faze Trainee programa.

Kako je izgledao proces selekcije i kakvi su tvoji dojmovi o selekcijskom postupku za Trainee program?

Nakon standardnih testova inteligencije i osobnosti, prvi intervju odvio se preko telefona u ugodnom tonu. Povratna informacija uslijedila je ubrzo s idućim koracima koji su uključivali online selekciju te stručno testiranje.

Što je najbolje, a što najizazovnije u tvom dosadašnjem iskustvu u Trainee programu?

U iskustvu Trainee programa od mnogo dobrih stvari, izdvojila bih dinamičnost i raznolikost poslovnih situacija s kojima sam bila upoznata, a koje se tiču mog poslovnog područja. Najveći izazov je uklopiti sve informacije i stečeno znanje u poslovanje ovako velike organizacije kao što je Kaufland.

Kako se ovaj program uklapa u plan tvoje karijere i koliko dobro te pripremio za tvoju ciljanu poziciju nakon Trainee programa?

Trainee program je koncipiran tako da se strukturirano prolazi kroz sva područja/odjele koja se tiču ciljane pozicije. Takvim školovanjem moguće je steći uvid u rad odabranog poslovnog područja, ali i u preostala područja u tvrtki. Program je izuzetno iskustvo za početak svačije karijere, koja se nakon završetka može nastaviti uzlaznom putanjom.

Je li Trainee program ispunio tvoja očekivanja?

Da. Očekivala sam da ću puno učiti i naučiti, a to se i ostvarilo. Takva prilika prilikom prvog zaposlenja malo gdje se može dobiti. Stekla sam važno iskustvo i znanje koje će mi itekako poslužiti u kasnijem radu na ciljanoj poziciji.

Bi li naš Trainee program preporučio/la mladima koji žele započeti svoju karijeru i zašto?

Početak karijere je svima izazov: kako, gdje, zašto, s kim – pitanja su koja muče generacije studenata. Kaufland polaže puno pažnje na razvoj i školovanje zaposlenika,  što znači sljedeće:  ako se netko smatra potencijalom, ovdje ima priliku za napredovanje i izgradnju karijere. Organizacijska kultura je takva da se kolege međusobno oslovljavaju s "ti", što nama mladima olakšava prilagodbu u takvoj velikoj tvrtki.


Poslovno područje Operativna prodaja

Iskustvo Barbare B.

Barbarino iskustvo s Trainee programom u Kauflandu

Barbara se prijavila na naš Trainee program. Saznaj zašto se odlučila na to i kakvi su njeni dojmovi iz Kauflanda!

Kako si saznao/la za naš Trainee program i što te motiviralo da se prijaviš?

Za Trainee program saznala sam putem službene web stranice Kauflanda kada sam provjeravala ima li aktualnih radnih pozicija na području Zagreba, budući da me tijekom studiranja zainteresirao rad u maloprodaji. U trenutku prijave za program, završila sam fakultet i kada sam vidjela oglas za Trainee program shvatila sam da se moram prijaviti.

Koliko dugo si Trainee u Kauflandu i u kojem poslovnom području?

U Kauflandu sam osam mjeseci i uhodavam se za radnu poziciju Specijalista u odjelu Organizacija prodaje.

Kako je izgledao proces selekcije i kakvi su tvoji dojmovi o selekcijskom postupku za Trainee program?

Proces selekcije je bio raspoređen u tri faze i trajao je oko mjesec dana. U prvoj fazi morali smo riješiti nekoliko online testova koji su obuhvaćali znanje engleskog jezika i nekoliko testova kognitivnih sposobnosti. Druga faza bila je telefonski intervju gdje su nam postavili različita pitanja o dosadašnjim postignućima. U zadnjoj fazi morali smo obraditi dodijeljenu temu koju smo izlagali pred stručnim povjerenstvom. Proces selekcije bio je poprilično izazovan, ali ujedno i zanimljiv tako da sam bila zadovoljna kako je to prošlo i na kraju sretna jer sam uspješno prošla selekciju i izabrana za Trainee program.

Što je najbolje, a što najizazovnije u tvom dosadašnjem iskustvu u Trainee programu?

U Trainee programu najbolje je što imam priliku iz prve ruke vidjeti na koji način funkcionira odjel Organizacija prodaje i ostali odjeli koji usko surađuju s istim. Također, radom na različitim zadacima i projektima mogu uvidjeti prema kojem području imam više interesa. Najizazovnije je što tjedni provedi na odjelima jako brzo prolaze i potrebno je brzo se snaći, a pritom i voditi računa o tome da što više naučiš i vidiš.

Kako se ovaj program uklapa u plan tvoje karijere i koliko dobro te pripremio za tvoju ciljanu poziciju nakon Trainee programa?

Oduvijek me interesirao rad u prodaji i velikim poslovnim subjektima. Biti sudionik u ovom programu nakon završetka fakulteta odličan je početni smjer u karijeri.
Vjerujem da me program dobro pripremio za ciljanu poziciju, jer je potrebno određeno vrijeme kako bi se "pohvatalo" na koji način sustav funkcionira i zbog toga je program dobar za mlade ljude jer imaju prostora za uhodavanje.

Je li Trainee program ispunio tvoja očekivanja?

Za sada program je ispunio moja očekivanja, ali treba pričekati do završetka jer pred sobom imam još 2 faze programa.

Bi li naš Trainee program preporučio/la mladima koji žele započeti svoju karijeru i zašto?

Trainee program preporučila bih mladim ljudima kojima je to prvi posao nakon fakulteta jer će na početku profesionalne karijere imati priliku upoznati pojedina poslovna područja i uvidjeti  u kojem se području najviše vide u budućnosti i zašto. Također, na tom putu upoznat će puno kolega s kojima će u budućnosti surađivati. Dugoročno gledano, prolaskom kroz Trainee program, dobit će pozitivno iskustvo i vjerujem da će im znanje i prošireni vidici puno pomoći u daljnjem razvoju.


Poslovno područje Prodaja

Iskustvo Bruna D.

Bruno priča isukustvo s Trainee programom u Kauflandu

Bruno nam je ispričao kako mu je u našem poslovnom području Prodaja - saznaj što ga je motiviralo, gdje  se vidi i kako mu je u Kauflandu.

Kako si saznao/la za naš Trainee program i što te motiviralo da se prijaviš?

Za Trainee program sam saznao preko oglasa na portalu za traženje posla. Sestra mi je savjetovala da se obavezno prijavim i ne propustim priliku za školovanjem u velikoj tvrtki. Motiviralo me što sam saznao da je Kaufland tvrtka u kojoj se, uz spremnost na učenje i ambiciju, može napredovati. U trenutku kada sam se prijavio na oglas za Trainee program već sam magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu – smjer Trgovina.

Koliko dugo si Trainee u Kauflandu i u kojem poslovnom području?

Nepunih 9 mjeseci sam Trainee u Prodaji, školujem se za poziciju HL – voditelj poslovnice.

Kako je izgledao proces selekcije i kakvi su tvoji dojmovi o selekcijskom postupku za Trainee program?

Selekcijski postupak je bio dug, nakon CV-a i motivacijskog pisma sam dobio putem maila testove iz raznih područja (logika, njemački i engleski jezik i sl). Nakon par tjedana me zvala kolegica iz HR-a da sam taj dio prošao i imam li vremena za telefonski intervju. U intervjuu sam odabrao područje za koje se želim školovati (Prodaja). Zadnji krug koji se održao u zgradi Centrale se sastojao od višesatnog testiranja i intervjua s rukovoditeljima. Sve u svemu, detaljna i duga, ali i uspješna selekcija. Smatram da je dobro da ima više krugova koji mogu prikazati jasniju i realniju sliku o potencijalnom zaposleniku, ali i rukovodeći kadar može bolje prezentirati poduzeće na taj način.  

Što je najbolje, a što najizazovnije u tvom dosadašnjem iskustvu u Trainee programu?

Najbolje u mom dosadašnjem iskustvu je to što imam prilike vidjeti razne aspekte poslovanja u prodaji – Operativna prodaja (poslovnice) i organizacija prodaje. Također pozitivnim ocjenjujem što kao Trainee imam priliku mijenjati regije u kojima se školujem i radim kako bih vidio na koji način se provode procesi u raznim poslovnicama, kao i kod različitih rukovoditelja. Najizazovnijim smatram što sam osobno krenuo u program bez prethodnog radnog iskustva u Kauflandu ili prodaji. Baš zato mogu puno naučiti.

Kako se ovaj program uklapa u plan tvoje karijere i koliko dobro te pripremio za tvoju ciljanu poziciju nakon Trainee programa?

Program se odlično uklapa u plan moje karijere jer nemam predznanja u ovoj branši, pa mi je bitno da počnem od samih osnova. Uvjeren sam da će me ovaj program dobro pripremiti za uspješno preuzimanje ciljane pozicije.  

Je li Trainee program ispunio tvoja očekivanja?

Zadovoljan sam konceptom Trainee programa, te načinom na koji se provodi. Krajnji rezultat programa velikim dijelom ovisi o nama samima, pa bih naveo kako su samoinicijativa i trud glavni faktori za uspjeh, naravno, uz podršku naših mentora od kojih skupljamo znanja.  

Bi li naš Trainee program preporučio/la mladima koji žele započeti svoju karijeru i zašto?

Svakako bih preporučio Trainee program mladima jer smatram kako je to najbolji način za početak karijere. Veliki plus je što je cijeli program usmjeren na područje u kojem se određena osoba vidi i želi razvijati.


Poslovna područja

Mogućnosti za početak karijere

Ovisno o tvojem obrazovanju te profesionalnim željama i interesima možeš se prijaviti za Trainee program u jednom naših raznolikih poslovnih područja.

Prodaja

Poslovnica

U poslovnici brineš da je roba kvalitetna i raspoloživa. Zato zajedno s Voditeljem poslovnice planiraš i organiziraš sve poslovne aktivnosti u poslovnici. Podrška si na primjer kod naručivanja robe. Zajedno unaprjeđujete procese i učite upravljati ključnim pokazateljima. Tako se na najbolji način pripremaš za vođenje poslovnice i rukovođenje velikim timom.

Organizacija prodaje

U Organizaciji prodaje aktivno oblikuješ budućnost naše Prodaje. Analiziraš procese u poslovnici i kontinuirano unaprjeđuješ koncepte. Kroz primjenu međunarodnih koncepata učiš sve ključno za poslovnicu. Tako razvijaš sveobuhvatno razumijevanje našeg poslovanja - od upravljanja robom do komunikacije s kupcima i planiranja rada.

Logistika

U našem logističko-distributivnom centru obučavaš se na najsuvremenijim IT sustavima i stječeš vještine upravljanja procesima pomoću pokazatelja. Zajedno s voditeljem smjene unaprjeđuješ procese ulaza/izlaza uz "Just in Sequence“ strategiju, procese transporta robe do naših poslovnica po „Just in Time“ pristupu te upoznaješ funkcioniranje relevantnih organizacijskih jedinica. Poveži svoje vještine izravno s našim logističko- distribucijskim centrom ili pokaži svoj talent u dizajniranju lanca protoka proizvoda. U radu koristimo najmodernije tehnologije i sustave kako bismo osigurali visoke standarde kvalitete - od isporuke proizvoda od strane dobavljača do transporta do naših poslovnih jedinica u kojima naši kupci mogu birati iz asortimana od preko 23.000 artikala.

Centralne službe

Razvoj i izgradnja nekretnina

U našem timu sudjeluješ u kreiranju strategije tvrtke i stvaranju ključnih temelja za poslovanje kroz širenje mreže novih poslovnica. Sudjeluj u projektiranju i u analizi potencijalnih lokacija poslovnica te pregovaraj s poslovnim partnerima i osiguraj potrebna odobrenja za provedbu naših projekata. U ovom sektoru stječeš veliku razinu strukovnih znanja, a možeš sudjelovati i u izgradnji nekretnina. Moderne poslovnice koje su izuzetno tehnološki napredne na izuzetno atraktivnim lokacijama su naš cilj. Na putu od ideje do realizacije jedne nove Kaufland poslovnice, stoje mnoge profesionalne kompetencije koje ovdje imamo na jednom mjestu.

Nabava

Akcijski menadžment

Akcijskom menadžmentu je primarna zadaća aktivno kreiranje ponude proizvoda (najboljeg artikl mix-a) i oglašavanje istih kroz različite komunikacijske kanale. Sektor se bavi praćenjem konkurencije i kretanja na tržištu te istraživanjem i uvođenjem novih trendova. Akcijski menadžment svakodnevno izravno surađuje s različitim sektorima unutar tvrtke poput Marketinga, Operativne nabave, Business Intelligence-a, Organizacije prodaje, Upravljanja lancem opskrbe, Kontrolinga. Sektor se dijeli na dva područja: Food/Frische (kreiranje akcijske ponude iz asortimana prehrane) i NonFood (kreiranje akcijske ponude iz asortimana neprehrane). Svakodnevni zadaci obuhvaćaju kontrolu i analizu dostavljenih podataka ostalih poslovnih područja, te kreiranje dnevnih, tjednih i mjesečnih izvještaja, planiranje budućih akcija, osmišljavanje tematskih promocija te operativno provođenje svakodnevnih zadataka koji omogućuju uspješno plasiranje promocija na tržište i odražavaju se u realnom vremenu u poslovnicama.

Financije i administracija

Customer Management / Revizija

U našoj službi za potrošače svakodnevno brineš o pitanjima naših kupaca i poduzimaš sve potrebne korake kako bi naši kupci dobili potrebne informacije i bili zadovoljni. Mi slušamo naše kupce jer oni nam najbolje govore koliko smo dobri. U našoj reviziji osiguravaš usklađenost sa svim zakonskim i internim smjernicama. Odvijaju li se procesi onako kako je to i zamišljeno? Provode li se mjere zaštite na radu? Jesu li naši proizvodi pravilno pohranjeni? Postoje li neki drugi rizici u poslovanju tvrtke? Neutralan pogled na poslovanje je osnova za pronalaženje prostora za poboljšanje.

Ljudski resursi

Ljudski resursi su centralno mjesto za rješavanje svih pitanja iz područja rada i radno-pravnih odnosa. Nama je zaposlenik u središtu pozornosti. Kako bismo svim dijelovima kompanije mogli pružiti odgovarajuću podršku,  u sektoru Ljudskih resursa stavili smo težište na nekoliko područja rada. Organizirani smo na sljedeći način:

Služba Razvoj i školovanje                                                                                     

Razvoj naših zaposlenika izrazito nam je važan. U Razvoju i školovanju razvijaš, implementiraš i optimiziraš koncepte za profesionalni i osobni razvoj zaposlenika te pružaš podršku menadžmentu kompanije u odabiru najprikladnijeg oblika razvoja i edukacije zaposlenika.

Služba Organizacija ljudskih resursa

Od izrade Ugovora o radu do promjena statusa zaposlenika i svih radno-pravnih pitanja - na raspolaganju je tim Organizacije ljudskih resursa. Osim toga, odgovornost za organizaciju strukture poduzeća i praćenje te poštivanje zakonskih i kolektivnih regulativa neki su od zadataka koji te očekuju.

Služba Selekcija

Voliš kombinaciju marketinga i selekcije zaposlenika? Služba Selekcija zadužena je za prilagodbu i implementaciju svih procesa vezanih za selekciju i brigu o imidžu poslodavca. Budi dio tima koji se obraća ciljnim skupinama koristeći moderne strategije marketinga s ciljem izgradnje i održavanja imidža poželjnog poslodavca. Od otvaranja natječaja za posao do njihova zaključivanja i uspješnog zapošljavanja kandidata, Selekcija pruža i stručnu podršku rukovoditeljima u potrazi za zaposlenicima.

Služba Obračun plaća

Želiš se usavršiti u radu u SAP-u? Budi podrška u pravovremenoj i ispravnoj isplati plaće unutar Obračuna plaća. Osim toga, ova služba se bavi i temama kao što su: pozitivno upravljanje radnim vremenom, sistemima planiranja radnog vremena te sve vrsta izvještavanja kako internih tako i prema trećim osobama i državnim institucijama.

Služba Briga za zaposlenike

Želiš kreirati ideje i mjere za promicanje organizacijske kulture? Služba Briga za zaposlenike objedinjuje različite aktivnosti, inicijative i pogodnosti za naše zaposlenike u svim poslovnim područjima. Od mjerenja zadovoljstva zaposlenika, do organizacije evenata i aktivnosti za promicanje zdravlja  - ovdje možeš pokazati svoje komunikacijske vještine i sposobnost organiziranja.


Preduvjeti

Što očekujemo od tebe?

•    uspješno završen fakultet ili studiranje na završnoj godini
•    spremnost na učenje
•    interes za Prodaju
•    proaktivnost i fleksibilnost u razmišljanju i djelovanju
•    usmjerenost na učinak
•    razvijen osjećaj odgovornosti


Ponuda poslova

Želiš nam se pridružiti? Čekaju te natječaji za razna radna mjesta.

Sustav za prijave na natječaje

Prijavi se na natječaj i prati status svoje prijave.

Prednosti za zaposlenike

Provjeri kakve pogodnosti za zaposlenike nudimo i iskoristi najbolje uvjete za svoju karijeru.